Ülkeyi sarsan iddia: "Bakan bize tecavüz etti"

Fransa’da iki kadın, henüz yeni atanan bedensel engelli Özerklik, Dayanışma ve Engelli Bireyler Bakanı Damien Abad tarafından kendilerine tecavüz edildiğini öne sürdü.

DÜNYA 25.05.2022, 01:25 26.05.2022, 12:11
Ülkeyi sarsan iddia: "Bakan bize tecavüz etti"

Ülkede geçtiğimiz hafta kurulan hükümete bakan olarak atanan Abad hakkında tecavüz iddiaları ülke gündemine bomba gibi düştü. Ülke medyasına röportaj veren iki kadın, 2010-11 senelerinde Abad’ın kendilerine tecavüz ettiğini ileri sürdü. Söz konusu haberde kadınlardan birinin 2017'de Abad hakkında güvenlik güçlerine şikayette bulunduğunu fakat delil yetersizliği sebebiyle dosyanın hiçbir işlem yapılmaksızın kapatıldığı öğrenildi.

İddiaları yalanladı

Abad, söz konusu haberi kesin bir dille yalanladı. Abad, iddialara dair gerçekleştirdiği açıklamada, “Tüm bu suçlamaları asla kabul etmiyorum. Yaşadığım bütün ilişkiler her daim karşılıklı rıza ile olmuştur." dedi. Bedensel engelli olan Abad, 'artrogripozis' isimli hastalığı sebebiyle tecavüz suçuna karışmanın imkansız olduğunu ve karşılıklı rıza olmadan asla cinsel ilişki yaşamadığını belirtti.

Ülkede 24 Nisan tarihinde tekrar seçilen Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un göreve getirdiği Başbakan Elisabeth Borne, geçtiğimiz hafta yeni bakanları Macron'a sunmuştu.

Yorumlar (0)