Ülkesinde 11 bin kişi öldü, kendisi jet ski keyfi yaptı!

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele dâhilinde yetkililer tarafından sık sık yapılan sosyal mesafe uyarılarına rağmen gölde jet ski kullandı. Bolsonaro'nun bu hareketi tepkilere neden oldu. 

DÜNYA 11.05.2020, 15:00 11.05.2020, 15:11

Brezilya'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle yaklaşık 11 bin kişi hayatını kaybederken, Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun pandemiyi yeterince dikkate almaması tepkilere neden oldu. 

Ülke basınında yer alan haberlerde, Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro'nun, 30 misafiri ile birlikte mangal partisi vermeyi düşündüğü fakat gelen tepkilerin ardından söz konusu etkinliği iptal ederek gölde jet ski kullanmaya karar verdiği ifade edildi. 

Bolsonaro'nun Paranoa Gölü'nde jet ski kullandığı anlara dair görüntülerin sosyal medya platformlarında yayılması üzerine ortalık karıştı. 

Yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı tutumu sebebiyle eleştirilen Bolsonaro, Sağlık Bakanı Henrique Mandetta'yı 16 Nisan günü görevden almıştı. Sağlık Bakanı Mandetta, Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) pandemiye karşı uyarılarının ciddiye alınması gerektiğini savunduğu için Bolsonaro ile anlaşamıyordu. 

Vatandaşları karantinaya uymamaya çağıran Bolsonaro, pandemiyi "kuruntu", "histeri" ve "küçük bir grip" şeklinde değerlendirerek, karantina önlemleri uygulayan eyalet valileri ile belediye başkanlarına karşı çıkmıştı. 

Brezilya'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle şu ana kadar 10 bin 739 kişi yaşamını yitirdi. Tespit edilen vaka sayısı ise 156 bin 862'ye yükseldi.  

Yorumlar (0)