Ülkede eylemlere tazyikli su ile müdahale: 2 bin kişi gözaltına alındı

İklim protestosunda polis eylemcilere tazyikli su ile müdahale edilen Hollanda’da eylemlerde yer alan 2 bine yakın kişiyi gözaltına aldı.

DÜNYA 10.09.2023, 10:27 Şeyda Gül
Ülkede eylemlere tazyikli su ile müdahale: 2 bin kişi gözaltına alındı

Hollanda'nın Lahey kentinde, Yok Oluş İsyanı (Extinction Rebellion) isimli çevreci grup, büyük bir iklim eylemi organize etti. Şehrin girişi olan A12'nin son kısmını kapatarak bağlantı güzergahlarında trafiğin aksamasına neden olan göstericiler, petrol, kömür ve gaz kullanımının sonlandırılmasını istedi.

Hükümetin fosil yakıt politikasını eleştiren göstericilere polis, eylemin yapıldığı yerin "gösteriye yasaklı bölge ilan edildiği" uyarısını yaptı. Uyarılara uymayanlara polis ekipleri, protestonun başlamasından 2 saat sonra aktivistlere müdahale etmeye başladı.

Göstericilere müdahale edildi

Emniyet güçleri, göstericilere tazyikli su sıktı. Ardından uyarılara rağmen yolu ve çevresini terk etmeyen yaklaşık 2 bin kişi gözaltına alınarak halk otobüsleri ile bölgeden uzaklaştırdı.

Göstericiler eylem yapmaya devam edeceklerini duyurdu

Hükümet fosil sübvansiyonlarını kaldırana kadar her gün Lahey’de parlamentoya giden A12 ana yolunun son kısmında kapatma eylemi yapmaya devam edeceklerini belirten Extinction Rebellion grubu, sosyal medya platformu X üzerinden yapılan açıklamada, en az 2 bin kişinin gözaltına alındığı bilgisini doğruladı.

Yorumlar (0)