Ülke panikte: Bir günde 10 bin Omicron vakası

Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, koronavirüsün Omicron varyantının hızlı bir şekilde yayılmasının ve vakalardaki artışın devam etmesinin ardından İngiltere'nin başkentinde olağanüstü durum ilan etti.

DÜNYA 19.12.2021, 01:33
Ülke panikte: Bir günde 10 bin Omicron vakası

Ülkede koronavirüsün Omicron varyantı hızlı bir şekilde yayılmayı sürdürürken, günlük pozitif vaka sayısı 100.000'e yaklaştı. Londra’nın Belediye Başkanı Khan, vaka sayılarındaki yükselişin akabinde olağanüstü durum ilan edildiğini duyurdu. Khan, "Hastaneye yatışlarınki artış ve sağlık personellerinin sayısındaki düşüklük sebebiyle bu kararı aldım." sözlerini sarf ederek, "Durumun ne denli kritik olduğunu buradan anlayabilirsiniz." diye konuştu. 

Yeni varyantın hızla yayılmasının akabinde hayati kurum ve kuruluşlarda görev yapan personellerinin çok zor durumda kaldığını dile getiren Khan, herkesi aşı olmaya davet etti.

Hastaneye yatışlar yüzde 30 arttı

Kentte son 1 hafta içinde 78.168 vaka görüldü. Hastaneye yatışların da son 1 hafta içerisinde yüzde 30 oranında artmasıyla birlikte 15 bin kişinin hastanelerde tedavi altında olduğu öğrenildi. 

Yaklaşık 25 bin hastada Omicron varyantına rastlandı

Ülke genelinde son 24 saat içerisinde 10.059 Omicron vakası görülmesi ile birlikte toplam Omicron vaka sayısı 24.968'e ulaştı. 

Yorumlar (0)