Ülke alarmda! Yüzlerce kişi evsiz kaldı

Avustralya'da yaklaşık 10 gündür orman yangınlarını söndürme çalışmaları sürerken, hava sıcaklığının 40 dereceye ulaşmasının ardından yangının daha geniş alanlara yayılmasından kaygı duyuluyor. En az 300 evin hasar gördüğü yangınlarda 4 kişi de hayatını kaybetti.

DÜNYA 17.11.2019, 17:06
Ülke alarmda! Yüzlerce kişi evsiz kaldı

Avustralya'da yetkililer, ülke genelinde sıcak hava dalgasının beklendiğine dair uyarıda bulundu. 

Güney Galler İtfaiye yetkilisi Shane Fitzsimmons, "Özellikle Salı günü etkisini arttıran ve Çarşamba ile Perşembe günleri arasında devam eden yangınların daha da kötüleşmesini bekliyoruz." ifadesini kullandı.

"56 noktada söndürme çalışmaları devam ediyor"

Yeni Güney Galler eyaleti itfaiye yetkilileri, geçen hafta 367 evin yandığını, hala 56 noktada yangınları söndürme çalışmalarının devam ettiğini aktardı. 

Yetkililer, ilerleyen dönemlerde az miktarda yağış beklentisi olan bölgede sıcak hava dalgasının etkili olacağını kaydetti. 

"Etkili yağışlara kadar yangınlar sönmeyecek"

Queensland eyaletinde yaklaşık 80 yangının sürdüğünü belirten Queensland itfaiye yetkilisi Mike Wassing, "Etkili yağışlar başlayana kadar yangınlar sönmeyecek." açıklamasında bulundu. Queensland İtfaiye ve Acil Servisleri Sözcüsü Kevin Reading, yangının daha da artacağına dair uyarıda bulundu. 

Bölgede çıkan yangınların haftalarca, belki de aylarca sürebileceğine dikkat çeken yetkililer, ocak ayına kadar yangınlarla mücadele etmeyi planladıklarını ifade etti.

En az 300 ev hasar gördü

Avustralya'da yaklaşık 10 gündür süren orman yangınları, ülkenin doğu kıyısında 4 kişinin yaşamını yitirmesine yol açtı. Queensland polisi, 16 yaşındaki bir çocuğu bilerek orman yangını çıkarmaktan gözaltına aldı. En az 300 evin hasar gördüğü yangınlarda, Güney Galler'de 1 milyon hektardan fazla alan kül oldu.

Yorumlar (0)