Ulaşım krizi İngiltere'ye de sıçradı! Tren sürücülerinin grevi ulaşımı felç etti!

İngiltere’deki tren sürücülerinin bu hafta 24 saatlik greve gitmesi, raylı ulaşımda büyük aksaklıkların oluşmasına sebep oldu.

DÜNYA 15.08.2022, 11:01 15.08.2022, 16:38
Ulaşım krizi İngiltere'ye de sıçradı! Tren sürücülerinin grevi ulaşımı felç etti!

Avrupa ülkeleri, havalimanlarındaki çalışan krizine çözüm bulamazken İngiltere'de tren sürücüleri (makinist ve vatmanlar) greve gitti.

Tren sürücülerinden 24 saatlik grev

Raylı ulaşım sendikalarından Aslef'in üyesi 9 firmanın çalışanı olan tren sürücüleri, hafta sonunda, farklı çalışma zamanlarında ve farklı bölgelerde toplam 24 saat devam eden iş bırakma eylemini sürdürüyor

İngiltere’de hafta sonu işlerine veya ülkenin farklı yerlerinde uzun süre önce planlanmış tatillerini yapmak amacıyla yola çıkan birçok tren yolcusu, terminallerde bekledikten sonra planlarını iptal etmek ya da değiştirmek zorunda kalıyor.

6 bin tren sürücüsü grevde

Ülke genelinde 9 farklı firma için çalışan 6 bine yakın tren sürücüsü, greve katılarak İngiltere’de raylı sistemin tamamen tıkanmasına sebep oldu.

Ten sürücüleri, enflasyonla uyumlu bir şekilde ücretlerin artırılmasını talep ediyor.

Aşırı yoğunluk var

Londra'da hafta sonunun tamamına yayılmış bir biçimde, hafif raylı tren seferlerinin ve Greater Anglia, Great Western, LNER ile Hull isimli şirketlere ait olan şehirler arası tren seferlerinin tamamı, grev sebebiyle iptal edilmiş durumda.

Diğer şirketlerin devam eden seferlerinde de bir anda artan yolcu talebi sebebiyle ciddi yoğunluk yaşanıyor.

İngiltere'de enflasyon son 40 yılın zirvesinde

İngiliz Ulusal İstatistik (ONS) verilerine bakıldığında, İngiltere’de tüketici fiyat endeksi (TÜFE) bu senenin haziran ayında yıllık olarak yüzde 9,4 artış kaydetti.

İngiltere’de son verilerle beraber enflasyon, son 40 yılın en yüksek seviyesine çıktı.

İngiltere Merkez Bankası (BoE), enflasyon artışıyla mücadele amacıyla geçen hafta son 27 senenin en yüksek faiz artışını gerçekleştirerek, politika faizini yüzde 1,25’ten yüzde 1,75’e yükselttiğini açıklamıştı. 

Bankanın Para Politikası Kurulu tutanaklarında, İngiltere’de enflasyonun bu senenin ekim ayında yüzde 13,3 ile bir kez daha zirveye çıkmasının beklendiği açıklanırken, bu yılın son çeyreğinde İngiliz ekonomisinin resesyona gireceği tahmini yapılmıştı.

Yorumlar (0)