Ukraynalıların cenazeleri 19 Ocak'a kadar teslim edilecek

Ukrayna, İran'ın başkenti Tahran'da düşen uçaktaki Ukraynalıların cenazelerinin 19 Ocak'a kadar teslim edileceğini açıkladı.

DÜNYA 15.01.2020, 21:18
Ukraynalıların cenazeleri 19 Ocak'a kadar teslim edilecek

Ukrayna Güvenlik ve Savunma Konseyi, İran'ın başkenti Tahran'da İran tarafından 2 roketle vurularak düşürülen Ukrayna Havayolları uçağındaki Ukraynalıların 19 Ocak'a kadar ülkeye teslim edileceğini açıkladı. 

Ukrayna Güvenlik ve Savunma Konseyi Milli Güvenlik Uzmanı Oleg Kornienko, konuya dair yaptığı açıklamada "Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımızın henüz hepsinin kimlik tespiti yapılamadı. 19 Ocak'a kadar bunun biteceği konusunda İran yönetimi bizi bilgilendirdi" dedi.

Zelensky, hayatını kaybedenlerin aileleriyle görüştü

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky de düşen uçakta ölenlerin aileleriyle bir araya geldi. Zelensky, düşen uçaktaki 11 Ukraynalının kimliklerinin tespit edilmesi hakkında "Hayatını kaybeden 11 vatandaşımızdan 4'ünün kimlik tespiti yapılmış durumda. Diğer vatandaşlarımızın kimliklerini belirlemek için 10 uzmanımız İran'da görevlerine devam ediyor" şeklinde konuştu.

Düşen uçaktaki Ukraynalıların kimliklerinin tespiti konusunda konuşan bir başka yetkili olan Ukrayna Başsavcı Yardımcısı Viktor Trepak da ölenlerin akrabalarının oluşturduğu 18 kişilik bir gruptan biyolojik örnekler alındığını, bu sayede kimlik belirleme sürecinin hızlanacağını açıkladı.

Yorumlar (0)