Ukraynalılardan Türkiye'ye çağrı: Onları kurtarın!

Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği önünde toplanan Ukraynalılar, Türkçe sloganlar atarak Mariupol'de mahsur kalan insanların tahliye edilmesi için yardım istedi. Göstericilerden Vladyslava Vorobiova, "Türkiye, deniz yolundan tahliyeyi gerçekleştirebilecek tek ülke." dedi.

DÜNYA 17.05.2022, 23:28 Hakan Öksüz
Ukraynalılardan Türkiye'ye çağrı: Onları kurtarın!

Rusya'nın işgal girişiminde bulunduğu Ukrayna direnmeye devam ediyor. Yurt dışında bulunan çok sayıda Ukraynalı, Rusya'nın işgal girişimini kınıyor. En az 200 Ukraynalı, bu kez de Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği önünde toplanarak Türkçe sloganlar attı. "Türkiye Mariupol'ü kurtar" şeklinde slogan atan Ukraynalılar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müdahale etmesini istedi.

Eva Yakubovska: "Suya ve yemeğe ihtiyaçları var"

Mariupol şehrinde mahsur kalan Ukraynalılara yardım edilmesi çağrısında bulunan grup, Türkiye'nin yardım edecek güçte olduğunu belirtti. Büyükelçilik önüne gelen Eva Yakubovska, "Ukrayna'da katliam yaşanıyor. İnsanlar, 2 ayı aşkın süredir Mariupol'de esir durumda. Hem yaralı askerler hem de siviller kentte sıkıştı kaldı. Bu insanların yemeğe ve suya ihtiyacı var." ifadelerini kullandı.

"Türkiye'nin bunu yapacak gücü var"

Mahsur kalan kişilerin güvenli bölgelere taşınması gerektiğinin altını çizen Yakubovska, "Türkiye bu olaya dâhil olmalı. İnsani koridor açarak mahsur kalan insanları tahliye etmek, sadece Rusya ve Ukrayna'ya bırakılmamalı. En iyi seçenek, Türkiye'nin deniz yoluyla yardımda bulunmasıdır. Türkiye'nin bunu yapacak gücü var." dedi.

Vladyslava Vorobiova: "Türkiye bunu yapabilecek tek ülke"

Büyükelçilik önüne gelen bir başka Ukraynalı olan Vladyslava Vorobiova, "Savaşın başından bu yana Mariupol işgal altında. Orada mahur kalan insanların da yaşama hakkı var. Bu hakkın korunmasını istiyoruz. Mariupol bölgesine ulaşarak deniz yoluyla tahliye sağlayabilecek tek ülke Türkiye. Türkiye'nin şimdiye kadar verdiği destekten ötürü teşekkür ediyoruz. Ancak şu an Mariupol'de hızlı bir tahliyeye ihtiyaç var." diye konuştu.

Yorumlar (0)