Ukraynalılar Türkiye tatillerini iptal etti mi? Yetkili isimden açıklama…

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırısının ardından Türkiye’deki tatil rezervasyonlarının iptal edilmediğini ifade eden TÜRSAB Başkanı yaşanan bu olayın genel hatlarıyla hızlıca çözüme kavuşmaması durumunda turizm açısından da birçok ülkenin problem yaşayabileceğini söyledi.

DÜNYA 24.02.2022, 17:17 25.02.2022, 12:49
Ukraynalılar Türkiye tatillerini iptal etti mi? Yetkili isimden açıklama…

Rusya’nın askeri müdahalesiyle beraber sirenlerin çaldığı Ukrayna’da sıcak gelişmeler her an gelmeye devam ediyor.

Ülkemizin pek çok alanda iş birliği yapılan ülkelerden Rusya ve Ukrayna, turizmde de büyük bir katkı veriyor.

Meydana gelen savaştan turizmimizin etkilenme olasılığına karşı TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya’dan bir açıklama geldi.

En hızlı etkilenen alan turizm

Bağlıkaya, Rusya’nın Ukrayna’ya yaptığı askeri müdahaleye dair açıklamada, bu konulardan en hızlı etkilenen sektörlerden birinin turizm olduğunu kaydetti.

“Bu şekilde sürerse bütün Avrupa pazarı bundan etkilenir”

Ukrayna ve Rusya’nın Türkiye’nin turizmi için iki önemli Pazar olduğunu vurgulayan Bağlıkaya, “Ukrayna ve Rusya’dan geçtiğimiz sene toplamda 7 milyon civarında turist aldık. Bu yıl ise 10 milyonun üstüne çıkması düşüncemizdi.

Kısa süre içerisinde askeri müdahalenin sona ermesini diliyoruz. Sıcak temas bu şekilde sürdüğü sürece sadece Ukrayna ve Rusya değil, bütün Avrupa pazarı bu durumdan etkilenir. Hiç kimse sıcak çatışmanın bulunduğu bölgelere ve yakın bölgelere seyahat etmez” şeklinde konuştu.

“Rezervasyonlarda iptal söz konusu değil”

Firuz Bağlıkaya, sorunun çözümü uzun sürse dahi sıcak çatışmanın en azından çabucak çözülmesinin turizm için yararlı olacağını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“Mart ayının ortalarına dek sıcak çatışma durumları toplanır ve görüşme aşamasına geçilirse, turizmde o zaman bir sıkıntı yaşanmayacağını düşünüyorum. Şu anda rezervasyonlarımızda bir iptal söz konusu değil fakat tekrar rezervasyonlar sürebilir. Ciddi bir kayıp şu anda gözükmüyor ancak devamlılığının olmaması gerek.”

“Türkiye’yi güvenli olarak görüyorlar”

Ukrayna’dan Türkiye’ye gelmek isteyen kişilerin bulunduğunu fakat hava trafiğinin kapatılmasından dolayı bunun söz konusu olmadığının altını çizen Bağlıkaya, “Hava trafiği şu anda açık olsa bile büyük bir ihtimalle önemli bir kitle Türkiye’yi güvenli bulduğundan buraya seyahat etmeyi talep ediyor” şeklinde konuştu.

“Kriz eğer uzarsa yazık olur”

Bağlıkaya salgından dolayı son senelerde turizmin beklenildiği gibi geçmediğini söyleyerek, “2022 senesi rekorlar izlediğimiz bir yıl. 2022 yılında 2019’un üstüne çıkmayı amaçlıyoruz. Bu iş eğer devam eder ve yeniden kriz ortamı olursa yazık olur” dedi.

Yorumlar (0)