Ukraynalı bakan Rusya’nın ülkesine saldıracağı tarihi açıkladı

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, Rusya tarafından Ocak ayının sonunda Ukrayna’ya dair büyük çaplı bir saldırıya hazırlanıldığına ilişkin istihbaratın bulunduğunu kaydetti.

DÜNYA 03.12.2021, 21:27
Ukraynalı bakan Rusya’nın ülkesine saldıracağı tarihi açıkladı

Ukrayna ile Rusya arasında devam eden gerilim giderek artış gösterirken Kiev yönetiminden de dikkat çeken açıklamalar geldi.

İstihbarat raporları paylaşıldı

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Rezkinov parlamentoda yapmış olduğu açıklamada, istihbarat raporlarını gerekçe gösterip Rusya’nın Ukrayna sınırları yakınına 94 binin üzerinde asker yığdığını ve Ocak ayının sonunda büyük çaplı bir saldırıya hazırlanıyor olabileceğini kaydetti.

“Karşılık vermeye hazırız”

Bakan Reznikov, Ukrayna’nın durumu provoke edecek yönde herhangi bir şey yapmayacağını fakat Rusya’nın bir saldırı başlatması durumundaysa karşılık vermeye hazır olduğunu kaydetti. Rezkinov, “İstihbaratımız en kötüsü de dahil olmak üzere bütün detayları analiz ediyor” deyip Rusya’da bir “kış eğitim döneminin” başladığını ve Moskova’nın da Ukrayna topraklarının yakınında tatbikatlar gerçekleştirdiğini kaydetti.

Rusya’nın ilhak edilen Kırım’da ve Ukrayna’nın doğusunda ayrılıkçıların ellerindeki bölgelerde yaklaşık olarak 100 bin askeri olduğu tahmin ediliyor.

Yorumlar (0)