Ukraynalı askerler adaya çıktı, Rusya "vurduk" dedi!

Bir grup Ukrayna askeri, motorbotla geldikleri Yılan Adası'na bayrak dikti. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Rusya Savunma Bakanlığı ise o askerleri vurduklarını bildirdi. Edinilen bilgilere göre askerlerden bazıları öldü, bazıları ise Primorske'ye doğru kaçtı.

DÜNYA 07.07.2022, 17:41 07.07.2022, 17:46 Hakan Öksüz
Ukraynalı askerler adaya çıktı, Rusya "vurduk" dedi!

Rusya, Ukrayna'ya yönelik şubat ayında başlattığı savaşın ilk günlerinde Yılan Adası'nı ele geçirmişti. Önceki günlerde bir açıklamada bulunan Rusya Savunma Bakanlığı, "iyi niyet göstergesi" olarak adadan çekildiklerini duyurdu. Bu açıklamanın asılsız olduğunu kaydeden Ukrayna ordusu ise "Adayı kahramanca çarpışarak kazandık, Rus güçlerini bölgeden sürdük." yanıtını verdi.

Ukraynalı askerlerin bayrak dikme görüntüleri servis edildi

Yılan Adası üzerindeki Ukrayna-Rusya gerilimi devam ediyor. Odessa Valisi, tartışmalara sebep olan bir görüntüyü servis etti. Paylaşımda Yılan Adası'na çıkan Ukraynalı askerlerin, adaya bayrak diktiği görülüyor.

Rusya Savunma Bakanlığı: O askerleri vurduk!

Görüntülerin yayınlanmasının ardından bir açıklamada bulunan Rusya Savunma Bakanlığı, adaya bayrak dikmek isteyen Ukraynalı askerlere ateş açıldığını duyurdu. Bu askerlerden bazılarının öldüğü, bazılarının ise yaralandığı kaydedildi. Kurtulan Ukraynalı askerlerin Primorske'ye kaçtığı belirtildi.

Ukraynalı askerlerin, adaya bayrak dikme girişiminin ayrıntıları da ortaya çıktı. Rusya Savunma Bakanlığı, bayrak dikmek için adaya gelen askerlerin bir otorbot kullandığını bildirdi. Rus uçaklarının adayı füzelerle vurduğu ve Ukraynalı askerlerden bazılarını öldürdüğü kaydedildi. 

Forbes: Rusya, bölgede 1 milyar dolarlık zarara uğradı!

Yılan Adası'nda meydana gelen olaylar, dünya kamuoyunun tepkisini çekti. Forbes Dergisi, Yılan Adası ve çevresindeki yaşanan çatışmalar nedeniyle Rusya'nın 1 milyar dolarlık teçhizatının yok olduğunu yazdı. Yaklaşık değerinin 750 milyon dolar olduğu düşünülen "Moskova" adlı kruvazörün batması, bölgede Rusya'ya vurulan en ağır darbelerden biri oldu.

Yorumlar (0)