Ukrayna’dan Suriye kararı! İlişkiler tamamen koptu…

Ukrayna hükümeti, ayrılıkçı Lugansk Halk Cumhuriyeti ve Donetsk Halk Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını resmi olarak tanıyan Suriye rejimi ile her türlü ilişkileri askıya aldıklarını duyurdu. 

DÜNYA 30.06.2022, 11:14 30.06.2022, 17:47
Ukrayna’dan Suriye kararı! İlişkiler tamamen koptu…

Rusya destekli Lugansk Halk Cumhuriyeti ve Donetsk Halk Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını kısa süre önce resmi olarak tanıyan Beşar Esad yönetimine Ukrayna’dan misilleme geldi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Suriye rejimi ile tüm ilişkilerin koptuğunu ve bundan sonra kendileri ile irtibat kurulmayacağını vurguladı. 

“Bu karar, Suriye’yi daha kötü şekilde etkileyecek”

Lugansk Halk Cumhuriyeti ve Donetsk Halk Cumhuriyeti’ni resmi olarak tanıyan ilk ülke olan Suriye’nin bu hamlesini sert sözlerle eleştiren Ukrayna lider Zelenskiy, “Bundan sonra Suriye ile herhangi bir diplomatik ilişki içerisine girmeyeceğiz. Bu karar, kendilerini daha da kötü şekilde etkileyecek. Suriye’deki rejim üzerine ambargoların daha da artması için elimizden geleni yapacağız. Suriye’nin ülkemizin doğusuna yönelik kabul ettiği karar, son derece kıymetsiz ve değersizdir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)