Ukrayna’da füze apartmana isabet etti: 8 yaralı, 3 ölü

Rusya tarafından fırlatılan bir füze, Ukrayna’nın Donetsk bölgesinde bulunan bir apartmana isabet etti. Olay sırasında 8 kişinin yaralandığı, 3 kişinin ise yaşamını yitirdiği belirlendi.

DÜNYA 02.02.2023, 10:28
Ukrayna’da füze apartmana isabet etti: 8 yaralı, 3 ölü

Ukrayna Devlet Acil Hizmetler Birimi tarafından gerçekleştirilen bilgilendirmeye göre, Donetsk’e bağlı Kramatorsk kentine Rusya tarafından gelen bir füzenin isabet etmesinin ardından 4 katlı apartmanın yıkıldığı ifade edildi. Bölgeye yollanan arama kurtarma ekiplerinin yıkılan binanın altından 2 kişiyi kurtardığı, 3 kişinin ise cansız bedeninin çıkarıldığı aktarıldı. Toplamda 8 kişinin yaralandığı belirtildi.

“Ukrayna’nın günlük yaşantısının gerçeği”

Yaşanan olayın ardından açıklamada bulunan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, “Saldırı sırasında siviller yaşamını yitirdi ve enkaz altında kaldı. Bu sadece şu an olan bir şey değil, bu Ukrayna’nın günlük yaşamının gerçeği. Ukrayna, mutlak kötülükle bir ortak sınıra sahiptir. Bu tarzda trajedilerin yeniden yaşanma olasılığını tamamen sıfırlamak adına bu kötülüğün bertaraf edilmesi gerekiyor” dedi.

Yorumlar (0)