Ukrayna'ya Abrams tankı için yeşil ışık

ABD'li bir yetkili, "Joe Biden bu hafta Ukrayna'ya M1 Abrams tankları göndereceklerini duyuracak." dedi. Beyaz Saray Sözcüsü Jean-Pierre ise tankların temin edilmesi konusunda birtakım zorluklar olsa bile bu seçeneğin asla göz ardı edilmediğini kaydetti.

DÜNYA 25.01.2023, 00:51 26.01.2023, 08:47
Ukrayna'ya Abrams tankı için yeşil ışık

ABD'li yetkili, ABD Başkanı Biden’ın bu hafta Ukrayna'ya M1 Abrams tankları göndereceklerini duyuracağını belirtti.

Yetkili, duyurulacak olan pakette 'bir tabur tank' olabileceğini ve bunun da 30-50 arası tanka karşılık geldiğini dile getirdi.



Beyaz Saray'dan açıklama

Diğer taraftan, Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, Ukrayna'ya M1 Abrams tipi tankları vermeye hazırlık yapıldığına yönelik haberlere dair, tankların temin edilmesi konusunda birtakım zorluklar olsa bile bu seçeneğin asla göz ardı edilmediğini kaydetti. Husus hakkında daha fazla yorum yapmaktan kaçınan Jean-Pierre, basın mensuplarını Pentagon'a yönlendirdi. 

Öte yandan, Almanya tarafından Ukrayna'ya Leopard tanklarının sevk edileceğine dair haberler ile ilgili ise bu tür kararları almanın her devletin kendi egemenliği sorumluluğunda olduğunu kaydeden Jean-Pierre, müttefiklerinin Ukrayna'ya yardımlarını her daim takdir ettiklerini sözlerine ekledi. 

Jean-Pierre, Ukrayna ve diğer tüm müttefiklerle devamlı olarak iletişim halinde olduklarının altını çizerek, Ukrayna'ya gereken desteğin sonuna dek yapılacağını vurguladı.


(Jean-Pierre)

Yorumlar (0)