Ukrayna, Türkiye İHA’larını test etti 

Ukrayna, Türkiye’den satın aldığı İHA’ları Karadeniz’de test etti. 

DÜNYA 28.03.2021, 09:43 28.03.2021, 18:21
Ukrayna, Türkiye İHA’larını test etti 

Ukrayna Savunma Bakanlığı ve Türkiye Milli Savunma Bakanlığı arasında imzalanan antlaşma neticesinde Ukrayna, 2020 senesinde Türkiye’den İHA satın almıştı. 14 Aralık 2020’de duyurulan bu antlaşma, meyvelerini vermeye başladı.

Ukrayna, Bayraktar TB2 kodlu İHA'larına (insansız hava aracı) kavuştu. Ukrayna Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Bayraktar TB2, Herson şehri kıyılarında test edildi. Karadeniz’e kıyısı olan bu şehir, Tendrovskaya Kosa Adası yakınlarında yer alıyor. Milli Savunma Bakanlığından aldıkları özel izinle test sırasında Karadeniz üzerinden de geçen İHA’lar, görenleri etkilemeyi başardı.



Test sırasında manevra eğitiminin de gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, sonraki adımın ne olacağı ise merak konusu.

“Kimse bize silah satmazken Türkiye İHA sattı.”

Anlaşmanın yapıldığı dönemde eski Ukrayna Milli Savunma Bakanı, Rusya ile yaşadıkları çatışmalar neticesinde hiçbir ülkenin o dönemde kendilerine silah satmadığını ve herkesin onları yalnız bıraktığını ama Türkiye’nin kendilerine İHA sattığını belirtmişti. 

Yorumlar (0)