Ukrayna: Sivillerin saklandığı tiyatro binası bombalandı

Rus savaş uçaklarının Ukrayna’nın Mariupol kentinde yüzlerce sivilin sığındığı tiyatro binasını hedef aldığı bildirildi.

DÜNYA 16.03.2022, 23:21 17.03.2022, 08:55
Ukrayna: Sivillerin saklandığı tiyatro binası bombalandı

Mariupol Belediye Meclisi tarafından gerçekleştirilen açıklamada, Rus ordusuna ait savaş uçaklarının yüzlerce sivilin sığındığı Mariupol Dram Tiyatrosu’na bomba yağdırdığı belirtilirken, saldırıda yaşamını yitirenlerin sayısının an itibarıyla tespit edilemediği kaydedildi.

Söz konusu açıklamada, "Uçak, çok sayıda Mariupollu sivilin sığındığı binayı hedef aldı. Kentte yerleşim yerlerinde bombardıman devam ettiği için bu insanlık dışı ve korkunç eylemin neticesini henüz yorumlamak mümkün değil. Mariupol Drama Tiyatrosu'nun orta bölümü çöktü ve enkaz, binadaki bomba sığınağının girişini kapattı. Mağdurlara dair bilgiler tespit edilmeye çalışılıyor." denildi.

Dmitro Kuleba: Bu bir savaş suçu

Dışişleri Bakanı Kuleba da kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamada, Rus askerlerinin Mariupol'daki tiyatro binasına yönelik yaptığı saldırıyı bir 'savaş suçu' olarak tanımladı.

Kuleba, "Mariupol'da bir diğer korkunç savaş suçu daha... Çok sayıda masum sivilin sığındığı Mariupol Drama Tiyatrosu'na Rus ordusunun kitlesel saldırısı. Bina şimdi tümüyle harabeye döndü. Ruslar bu binanın sivil bir sığınak olduğunu çok iyi biliyor olmalılar. Bu kenti kurtarın. Rusya'nın savaş suçlularını durdurun." sözlerini sarf etti.
 

Yorumlar (0)