Ukrayna, savaşın ilk misafirlerini ağırlıyor

Ukrayna’da yaklaşık 3 hafta önce başlayan savaş sürecindeki ilk üst düzey misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor. Slovenya, Çekya ve Polonya başbakanları bugün Kiev’e gidiyor. 

DÜNYA 15.03.2022, 14:12 16.03.2022, 08:57
Ukrayna, savaşın ilk misafirlerini ağırlıyor

Çekya Başbakanı Petr Fiala, Twitter hesabı üzerinden resmi bir açıklama yaptı. Avrupa Birliği Konseyi temsilcileri olarak Slovenya Başbakanı Janez Jansa, Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki ve Polonya Başbakan Yardımcısı Jaroslaw Kaczynski olmak üzere 4 kişi, bugün Ukrayna’ya gideceklerini bildirdi.



Petr Fiala

Zelenskiy ve hükümeti ile görüşecekler

Başkent Kiev’e uçacak olan liderler, burada Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna Başbakanı Deniz Şmıgal ve Kiev hükümetiyle bir araya gelecekler. Fiala, bu ziyaretin Avrupa Birliği Konsey Başkanı Charles Michel ile Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen istişaresi içinde düzenlendiğini kaydetti ve bu ziyaretten Birleşmiş Milletler de dahil olmak üzere tüm uluslararası kuruluşların bilgisinin olduğunu aktardı. 



Ukrayna’ya açıkça destek verilecek

Ziyaretin amacına da değinen Fiala, Avrupa Birliği’nin Ukrayna’ya verdiği desteğin “açıkça” ifade edilmesi için görüşmenin gerçekleştirileceğini ifade etti. Fiala’nın bu paylaşımından önce uluslararası bir haber ajansının “acil” koduyla haberi yayınlaması ancak sonrasında haberdeki ifadeler açısından düzeltmeye gitmesi ise dikkat çekti.

Yorumlar (0)