Ukrayna: “Savaşa hazırdık çünkü 2 gün öncesinde istihbaratını almıştık”

Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Danilov, basın açıklamasında oldukça önemli sözler sarf etti. Danilov, Rusya’nın kendilerine saldıracağı yönündeki istihbaratı 22 Şubat’ta aldıklarını ancak kimseye savaşın başlayacağını söylemediklerini kaydetti: “22 Şubat’ta çıkıp savaş başlıyor diyemezdik çünkü bize kimse inanmazdı.”

DÜNYA 15.04.2022, 07:55 16.04.2022, 10:16
Ukrayna: “Savaşa hazırdık çünkü 2 gün öncesinde istihbaratını almıştık”

Ukrayna-Rusya savaşında 2’nci ayın sonuna doğru yaklaşılırken Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Aleksey Danilov, savaşın başlangıcı ve hedefler hakkında açıklamalarda bulundu: “Rusya’nın bu saldırıda ilk hedefi, Başkan Zelenskiy’e suikast idi. Savaşın daha ilk günlerinde Devlet Başkanlığı Ofisi yakınlarında çok sayıda silah sesi duyduk. Şimdi kaç kişiyi etkisiz hale getirdiğimizi açıklayamıyorum. Bu konuda Devlet Başkanı korumaları önemli işler başardı. Kendilerine teşekkür ederim.”



“Savaşın başlayacağını biliyorduk ancak kimseye söyleyemedik”

“Rusya’nın Ukrayna’ya saldıracağına dair istihbaratı savaştan 2 gün önce, 22 Şubat günü 19.20’de aldık. Ancak çıkıp da tüm dünyaya 2 gün sonra savaş başlayacak diyemezdik. Zelenskiy’den sonra kimi başkan yapmak istediklerini net şekilde biliyoruz. Ancak Belarus topraklarının da bu savaşta kullanılacağını bilmiyorduk. Saldırıların 24 Şubat 05.00’da başladığı söyleniyor ancak 03.40’ta başladı. Rus konvoyu o saatte Luhansk topraklarına girmeye başladı. Öte yandan bizim bu savaşa hazır olmadığımızı söyleyenler oldu. Biz yalnızca Belarus’un kullanılmasına hazır değildik.”

Yorumlar (0)