Ukrayna, Rusya’nın Suriye’den asker topladığını doğruladı

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rusya’nın Suriye’nin Beşar Esad rejimindeki askerlerinden yaklaşık bin tanesini Rusya’ya getirdiğini ve bunları Ukrayna’ya karşı savaştıracağını doğruladı. Bu konuya daha öncesinde Rusya Dışişleri Bakanı değinmiş ve “Ortadoğu’da bizim için savaşmak isteyen çok kişi var.” ifadelerini kullanmıştı.

DÜNYA 18.03.2022, 09:56 19.03.2022, 12:56
Ukrayna, Rusya’nın Suriye’den asker topladığını doğruladı

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rusya’nın Ortadoğu’dan topladığı sözde ordu hakkında yazılı açıklamalarda bulundu. Rus ordusunun savaş sırasında büyük kayıplar verdiği ve bu sebeple yurt dışından asker toplamaya başladığı ifade edilen açıklama şu şekilde oldu: “Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetler Komutanlığı, asker kayıplarını, yabancılar pahasına telafi ederek önlemeye çalışıyor. Elde ettiğimiz bilgilere göre Rus işgalci devleti, Hizbullah ve Beşar Esad’ın sözde ordularından yaklaşık bin tane gönüllü asker topladı.”



“Militanlar, Avrupa’ya ulaşmaya çalışacak”

Ukrayna tarafından aktarılan bir diğer bilgiye göre gönüllü sözde askerler, Ukrayna topraklarındaki çatışmaya katılmak istemiyorlar. Onların isteği, Avrupa ülkelerine ulaşarak orada iş gezisinde bulunmak. Bu şekilde Avrupa’ya yerleşmek istiyorlar.

Ukrayna’nın yaptığı bu açıklamalardan yaklaşık bir hafta kadar önce Rusya Dışişleri Bakanı, Ortadoğu’dan asker alınacağının sinyalini vermişti. Geçtiğimiz hafta içinde Suriyeli internet sitelerinden birinde ise ayda 300 Dolar karşılığında Rusya’nın yanında savaşmak isteyenler için ilan verilmişti. 

Yorumlar (0)