Ukrayna, Rusya’nın kayıplarını tek tek açıkladı!

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, savaşın ilk haftalarından bu yana Rus ordusunun kayıplarını kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyor. Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan son açıklamada, ölen Rus askerlerinin sayısı 21 bin 200 olarak duyuruldu. 

DÜNYA 22.04.2022, 12:02
Ukrayna, Rusya’nın kayıplarını tek tek açıkladı!

24 Şubat’tan bugüne kadar olan resmi rakamları paylaşan Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, çatışmalarda 21 bin 200 Rus askerinin öldürüldüğünü açıkladı. Yapılan açıklamada 176 Rus uçağının da düşürüldüğü belirtildi. 

150’den fazla Rus helikopteri vuruldu, 838 Rus tankı imha edildi

153 helikopterin vurulduğunu ve etkisiz hale getirildiğini duyuran Genelkurmay Başkanlığı, 838 Rus tankının da imha edildiğini açıkladı. Yapılan açıklamada Rusya’ya ait 2 bin 162 zırhlı askeri aracın da yok edildiği bildirildi. 

Ukrayna, 69 hava savunma sistemini yok etmeyi başardı

138 roketatar sistemi ile 397 top ve toplam 69 adet hava savunma sisteminin etkisiz hale getirildiği vurgulanan açıklamada, Ukrayna ordusunun çatışmalarda büyük başarılar elde ederek tarih yazdığı ifade edildi. 

Rusya’nın 76 yakıt aracı imha edildi

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Rusya bu süreçte 1523 askeri aracı ile 8 gemi ve hafif süratli teknesini de kaybetti. Ukrayna topraklarında süren savaşın ilk günlerinden bu yana tedarik sorunu da yaşayan Rusya’nın bugüne dek 76 yakıt aracı da imha edildi. Rus güçlerinin yitirdiği İHA sayısı ise 172 oldu. 

Rusya, Ukrayna’nın açıkladığı sayıları reddediyor

Rusya Savunma Bakanlığı ise Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı’nın bu verilerini yalanlamaya devam ediyor. Savunma Bakanlığı, 25 Mart tarihinde bir bilgilendirme metni yayımlayarak, çatışmalarda hayatını kaybeden Rus askerlerinin sayısını 1351 olarak duyurmuştu. 

Yorumlar (0)