Ukrayna, Rusya Savunma Bakanı’nın kalp krizi geçirdiğini açıkladı

Rusya İçişleri Bakanı Danışmanı Anton Gerashchenko bir süredir ortalıkta görünmeyen Rusya Savunma Bakanı’nın kalp krizi geçirdiği iddia etti.

DÜNYA 26.03.2022, 09:37 27.03.2022, 09:44
Ukrayna, Rusya Savunma Bakanı’nın kalp krizi geçirdiğini açıkladı

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaş gelişmelerinin ardından sık sık Putin ile toplantılar gerçekleştirilen ve Rus medyasında da sık sık görülen Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu bir anda haberlere çıkmaz olmuştu. 12 gündür nerede olduğu hakkında bir bilgi verilmeyen Şoygu 24 Mart tarihinde Putin’in de başkanlık ettiği güvenlik konseyi toplantısında yer almıştı. Ekranlarda oldukça kısa yer alan Şoygu’nun sesi de yayına verilmemişti. Rusya’da Şoygu hakkında çıkan haberlerin önü kesilmeye çalışılırken Savunma Bakanı’nın görüntüleri birkaç yerde gösterilmesine rağmen bazı kesimler Şoygu’nun sağlık durumun iyi olmadığına yönelik iddialarını yineliyor.

Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı Şoygu’nun kalp krizi geçirdiğini söyledi

Ukrayna tarafından gelen haberler de bu iddiaları bir adım ileri götürdü. Gelen haberlere göre Şoygu’nun bir hastanede tedavi gördüğü belirtildi. Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı Anton Gerashchenko konuya ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Şoygu kalp krizi geçirdi bu nedenle mart ayının ortasından itibaren hiçbir yerde gözükmüyor. Ukrayna’daki başarısız operasyonların ardından Putin’den tepki gören Şoygu kalp krizi geçirdi. Şu an tedavisi ana ordu karargahında devam ediyor. Nikolay N. Burdenko kliniğinde kalıyor.

Yorumlar (0)