Ukrayna-Rusya müzakeresi İstanbul'da

Rusya-Ukrayna arasında sürmekte olan müzakerelerin sıradaki turunun 28-30 Mart tarihleri arasında yüz yüze olarak İstanbul'da gerçekleştirileceği açıklandı.

DÜNYA 27.03.2022, 19:14 27.03.2022, 22:54
Ukrayna-Rusya müzakeresi İstanbul'da

Rusya’nın Ukrayna’yı hedef alan saldırıları 32. gününe girerken, Rusya-Ukrayna arasındaki müzakereler sürüyor. Ukrayna tarafının müzakere heyetinde bulunan David Arakhamia, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamada, Rusya-Ukrayna arasında süren müzakerelerin sıradaki turunun 28-30 Mart tarihleri arasında ülkemizde gerçekleştirileceğini duyurarak, “Bugün video konferans yöntemiyle yapılan müzakerelerde, sıradaki turun yüz yüze olacak şekilde 28-30 Mart tarihleri arasında Türkiye’de gerçekleştirilmesine karar verildi. Ayrıntılar daha sonra paylaşılacak." sözlerini sarf etti.

Rusya tarafı da 'yüz yüze' görüşmeyi açıkladı

Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Vladimir Medinsky ise gerçekleştirdiği açıklamada, "Bugün Ukrayna heyeti ile video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen görüşmelerde, sıradaki turun 28-30 Mart tarihleri arasında yüz yüze olarak yapılması yönünde karar alındı." diye konuştu.

Ukrayna ve Rusya arasındaki müzakerelerin ilk turları Belarus sınırları içerisindeki Brest bölgesinde yüz yüze olarak gerçekleştirilmiş, sonraki görüşmelerin çevrim içi (online) olarak yapılması yönünde karar alınmıştı.



Erdoğan, Putin ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya lideri Putin, Ukrayna ve Rusya müzakere heyetlerinin sıradaki toplantısının İstanbul'da gerçekleştirilmesi hususunda mutabık kaldı.

Erdoğan ile Putin arasında kritik görüşme

Yorumlar (0)