Ukrayna: Rus ordusu doğudan saldırı başlattı!

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Rus ordusunun ülkenin doğu bölgesinden saldırıya geçtiğine dair işaretlerin geldiğini bildirdi. Açıklamada, "Hedefleri, Donetsk ile Luhansk'ta kontrolü tamamen ele geçirmek." denildi.

DÜNYA 19.04.2022, 00:28 Hakan Öksüz
Ukrayna: Rus ordusu doğudan saldırı başlattı!

Tüm dünyadan gelen çağrılara rağmen Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş, tümşiddetiyle devam ediyor. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Rus ordusunun yeniden saldırıya geçtiğine dair işaretler aldıklarını kaydetti. 

Rus ordusunun Ukrayna'nın doğusundan saldırıya geçtiğine ilişkin açıklamada bulunan Ukrayna, Rusya'nın hedeflerinden bahsetti. Açıklamada,  "Rus ordusunun ana hedefi, Donetsk ile Luhansk'ta kontrolü tamamen ele geçirmek. Bu bölgeyi daha önce işgal etmişlerdi. Şimdi ise işgalini kesinleştirmeye çalışıyor." denildi.

Rus ordusunun Doğu Operasyonel Bölgesi'nde saldırıya geçtiğine dair bilgilerin geldiği aktarılan açıklamada, Slobojanskiy ve Donetsk bölgelerine yapılan saldırıların şiddetlendiği kaydedildi.

"Rus ordusuna ağır kayıplar verdirildi"

Öte yandan Ukrayna ordusu, son 24 saatte Rusya saldırılarına karşı elde edilen başarıları da duyurdu. Bu süre içinde Rusya'nın 7 saldırısının püskürtüldüğü kaydedildi. Rus ordusuna ait olan 37 askeri araç ile 5 hava aracının yok edildiği belirtildi. 

Rusya'ya ait olan 10 tank, 18 zırhlı araç, 1 adet Su-30 savaş uçağı ve 4 adet Orlan-10 tipi insansız hava aracının imha edildiği aktarıldı.

Müzakereler online deva ediyor

Rusya ve Ukrayna, İstanbul Dolmabahçe'de 29 Mart'ta yapılan müzakerelerde masaya oturmuştu. Buça'daki sivil katliamının ortaya çıkması üzerine yüz yüze müzakereler sona ermişti. Müzakereler online şekilde devam etmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna lideri Zelenski ile Rusya lideri Putin'in İstanbul'da yüz yüze görüşmesni istediklerini kaydetmişti.

Yorumlar (0)