Ukrayna'nın talebi yanıtsız kaldı, Zelenskiy konuştu: Şoktayım!

Rus ordusunun hava saldırılarına karşı koymak için İsrail'in savunma sistemini isteyen Ukrayna'nın yazılı talebi yanıtsız kaldı. Tel Aviv yönetiminin, taleplerine herhangi bir cevap vermediğini kaydeden Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, "Şoktayım, neler oluyor bilmiyorum." dedi.

DÜNYA 25.09.2022, 11:03 26.09.2022, 09:57 Hakan Öksüz
Ukrayna'nın talebi yanıtsız kaldı, Zelenskiy konuştu: Şoktayım!

Şubat ayından bu yana Rusya'ya direnen Ukrayna, son haftalarda Donbas'ın bazı bölgelerinde taarruza geçti. Batılı ülkelerden aldığı silah yardımıyla Rus güçlerine karşı koyan Ukrayna, gelen mali yardımlar sayesinde ekonomisini ayakta tutmaya çalışıyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kısmi askeri seferberlik ilan etmesi, Ukrayna cephesine moral kazandırdı. AB ülkeleri ve ABD'den destek alan Ukrayna, Rus ordusuna diz çöktürmek için püskürtme hareketine girişti.

İsrail'in Demir Kubbe sistemini kullanmak istiyorlar

Vladimir Zelenskiy'nin başında olduğu Ukrayna yönetimi, Batılı ülkelerin dışında gelişmiş teknolojisi ile ünlü İsrail'den de silah temin etmek istiyor. Rusya'nın gelişmiş füzelerine karşı koymak isteyen Ukrayna, İsrail'in Demir Kubbe sistemini bu amaçla kullanmayı hedefliyor. Söz konusu sistemi temin etmek için Tel Aviv yönetimine yazılı talepte bulunan Kiev yönetimi, beklediği yanıtı alamadı.

Zelenskiy: Suçlamada bulunmuyorum ancak şaşkınım!

İsrail yönetiminin, yazılı taleplerini yanıtsız bıraktığını kaydeden Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, "Açıkçası şaşkınım, ne yaşandığını bilmiyorum. İsrail'in hava savunmamıza neden destek vermek istemediğini anlayabilmiş değilim. Bu açıklamanın yanlış anlaşılmasını istemem. İsrail, özellikle Suriye'de Rusya ile ciddi bir anlaşmazlık içinde. Bölgede zor duruma düştüler. Mevcut pozisyonlarının getirdiği güçlükleri anlayabiliyorum. Sadece şaşırdım ve bunu belirtmek istedim. Herhangi bir suçlamada bulunmuyorum." dedi.

Yorumlar (0)