Ukrayna, görüşmelerden önce Rusya'ya şart koştu!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelensky, Rusya'yla tam kapsamlı bir mahkum takası yapmak istediğini açıkladı.

DÜNYA 04.12.2019, 17:42
Ukrayna, görüşmelerden önce Rusya'ya şart koştu!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelensky, İsveç ziyareti sırasında Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le önümüzdeki hafta görüşmeden önce tam kapsamlı bir mahkum takası yapmak istediğini açıkladı.

Seçim konusunda anlaşmazlıklar var

İsveç Başbakanı Stefan Löfven'i ziyaret eden Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelensky, Rusya lideri Putin'le önümüzdeki hafta yapacağı görüşme öncesinde yaptığı önemli açıklamalarda 2014'ten beri savaşlara sahne olan Donbass bölgesinde yapılması sözü verdiği seçimler hakkında da anlaşmazlıklar olduğunu, bu seçimlerin Ukrayna hukukuna göre ve Ukraynalı adaylarla yapılması gerektiğini söyledi.

Ukrayna'da neler oluyor?

Ukrayna'nın doğusunda kalan Donetsk ve Luhansk şehirlerini içeren Donbass bölgesi, 2014'ten beri Rus yanlısı ayrılıkçılar ve Ukrayna hükümeti arasında çatışmalara sahne alıyor. Ukrayna ve Rusya ilişkileri, Rusya'nın ayrılıkçıları desteklediği iddialarıyla ve 2014'te Rusya'nın Ukrayna'ya bağlı Kırım yarımadasını ilhak etmesiyle kopma noktasına gelmişti. Donbass bölgesindeki savaşların sonucunda şu ana kadar 13 binden fazla insan hayatını kaybetti.

Dört lider bir araya gelecek


Rusya Devlet Başkanı Putin

Ukrayna'da eski Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko'nun yerine gelen Volodimir Zelensky, bölgedeki savaşı bitirmek ve Rusya'yla ilişkileri normalleştirmek adına Rusya Devlet Başkanı Putin'le görüşmeye istekli olduğunu ve pazarlık yapabileceğini belirtmişti. Ukrayna, Rusya, Fransa ve Almanya liderleri, 9 Aralık'ta Fransa'nın başkenti Paris'te buluşacak ve Ukrayna krizini nasıl sonuçlandıracaklarına dair bir anlaşmaya varmaya çalışacak.

Yorumlar (1)
Sukran Özkul 4 yıl önce
Hârikâ bir yorum Oguzhan Sabuncuya tesekkürler