Ukrayna: Esir değişimiyle 324 kişi kurtarıldı!

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), Rusya ile şimdiye kadar 9 defa esir değişimi yapıldığını bildirdi. Bu esir değişimleri sayesinde 324 Ukraynalının kurtarıldığı kaydedildi.

DÜNYA 05.05.2022, 20:12 06.05.2022, 09:40 Hakan Öksüz
Ukrayna: Esir değişimiyle 324 kişi kurtarıldı!

Ukrayna ile Rusya arasında 24 Şubat'ta başlayan savaş tüm hızıyla devam ediyor. Rusya Savunma Bakanlığı, Mariupol'deki sivillerin tahliyesi için 5-6-7 Mayıs tarihlerinde belli saatlerde çatışmaların durdurulacağını ve insani koridorların açılacağını bildirmişti.

Rusya ile 9 defa esir değişimi yapıldı!

Ukrayna'dan sivillerin tahliye edilmesinin dışında esir değişimi konusu da büyük önem taşıyor. Konuya dair açıklamada bulunan Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), Rusya ile 9 defa esir değişimi yapıldığını bildirdi. SBU, bu değişimlerle birlikte 324 Ukraynalının kurtarıldığını kaydetti.

Açıklamada esir değişimleri sırasında Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'nin büyük çaba ortaya koyduğu hatırlatıldı. Esir değişimlerinin devam edeceği vurgulandı.

Zelenski: Yardıma ihtiyaç duyacağız

Öte yandan Rusya'ya yönelik yaptırımların sürmesi gerektiğini belirten Ukrayna lideri Zelenski, yeniden yapılanma için "Marshall Planı" benzeri bir destek paketine ihtiyaç duyacaklarını söyledi.

Yorumlar (0)