Ukrayna duyurdu: 'Kiev'in giriş kapısı' geri alındı

Başkent Kiev'e olan yakınlığı sebebiyle stratejik bir noktada yer alan İrpin, savaşın ilk günlerinden bu yana çok yoğun saldırı altındaydı. İrpin Belediye Başkanı Markuşin, ülkede Rus saldırısı sürerken, “Kentimiz, Rus ordusundan tümüyle temizlendi.” dedi.

DÜNYA 28.03.2022, 18:48 28.03.2022, 20:39
Ukrayna duyurdu: 'Kiev'in giriş kapısı' geri alındı

Rusya’nın Ukrayna’yı hedef alan saldırıları sürüyor. 

Ukrayna’nın Rus saldırılarından en fazla etkilenen bölgeleri arasında bulunan Irpin’de Başkan Aleksandr Markuşin, yeni bir açıklamada bulundu. Markuşin, kentte kontrolün tekrar sağlandığını söyleyerek, “Hepinize iyi günler İrpin halkı. Sizlere çok güzel haberimiz var. Bugün itibarıyla kentimiz işgalden kurtarıldı. Temizlik çalışmaları devam ediyor. Ukrayna ordusuna, yerel kolluk güçlerine, polis birimlerine teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Biz hep beraber olunca güçlüyüz. Değerli İrpin halkı, evlerinize geri dönmeniz şu an için mümkün değil. An itibarıyla evleriniz güvenli değil. Vorzel'i, Gostomel'i, Buça’yı da işgalden arındıracağız. Kentimize saldırılar devam edecek. Onu tüm cesaretimizle savunacağız. Burası Ukrayna... Yaşasın Ukrayna, yaşasın tüm kahramanlar." sözlerini sarf etti.

Stratejik bir noktada bulunuyor

Başkent Kiev'e olan yakınlığı sebebiyle stratejik bir noktada yer alan kent, savaşın ilk günlerinden bu yana çok yoğun saldırı altındaydı. Bölgede bulunan bir köprü de Rus ordusunun bölgedeki ilerleyişini engellemek amacıyla Ukrayna tarafından kontrollü bir şekilde imha edilmişti.

Yorumlar (0)