Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: "Darbe yapılacağı bilgisini aldım"

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, "Açıkça söylemek istiyorum, 1-2 Aralık’ta ülkemizde darbe yapılacağı yönünde bilgi aldım" açıklamasını yaptı.  

DÜNYA 26.11.2021, 17:23 28.11.2021, 09:22
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: "Darbe yapılacağı bilgisini aldım"

Bir basın toplantısı gerçekleştiren Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna’da Rusların da aralarında olduğu bir darbe girişimi bilgisi aldığını açıkladı. 

“1-2 Aralık’ta darbe yapılacak”

Yabancı istihbarat güçlerine dikkat çeken Zelenskiy, "Devletimizin içinde bazı yabancı istihbarat servislerinin çıkardığı sıkıntılar var. Açıkça söylemek istiyorum; 1-2 Aralık’ta ülkemizde darbe olacağı yönünde bilgi aldım" sözlerini kullandı. Darbe planının kanıtlarına da değinen Zelenskiy, ses kayıtlarının bulunduğunu açıkladı ve "Sınırlarımızın kontrolü bütünüyle elimizde ve bir gerilimin tırmanmasına karşı hazır durumdayız" ifadelerini kullandı.

"Ahmedov’u da kendi içlerine dahil etmeye çalışıyorlar" 

Ukrayna’nın en zenginleri listesinde en üst sıralarda bulunan Kırım kökenli Rinat Ahmedov’un da darbe girişimine dahil edilmeye çalışıldığını belirten Zelenskiy, "Ahmedov’u da kendi içlerine almaya çalıştıklarını öğrendik. Devlete karşı, Ahmedov’u savaşın içine dahil etmeye çalışmak onu aşağılamak anlamına gelir. Kendi devletine ve halkına savaş açmak; onun için en büyük hata olur. Onu savaşın içine çekmeye çalışıyorlar” sözlerini kaydetti.

Yorumlar (0)