Ukrayna'dan vatandaşlarına Türkiye'de tatil önerisi

Ukrayna hükümeti koronavirüsün ardından turistik beldelerde üst düzey önlemlerin uygulandığını ifade ederek Türkiye'yi güvenilir bir tatil için listelerine ekleyebileceğini duyurdu.

DÜNYA 02.06.2020, 20:41
Ukrayna'dan vatandaşlarına Türkiye'de tatil önerisi

Koronavirüs salgınında vaka sayılarının düşüşe geçmesiyle birlikte birçok ülkede de normalleşme adımları atılmaya başlandı.
İşte normalleşme sürecinin turizme olan etkilerini de yavaş yavaş görüyoruz. Ülkeler hem yaz döneminde turistleri ülkesine çekmek hem de koronavirüs konusunda güvenlik önlemini sağlamak için üstün çaba gösteriyorlar.

Ukrayna vatandaşlarına Türkiye'yi önerdi

Ukrayna'dan halkına salgına karşı güvenilir olduğu gerekçesiyle tatil için Türkiye seçeneğine yönelmeleri konusunda öneride bulunuldu.

Ukrayna'nın Turizm Geliştirme Merkezi'nin müdürü Volodomir Tsaryuk, Türkiye'nin koronavirüs açışından güvenli şartlar sağladığını ifade etti.

Charter uçuşların zamanı belli değil

Tsaryuk, uçuş konusunda Türkiye-Ukrayna hattı için çalışmaların sürdüğünü kaydederek acenteler tarafından henüz kesin tarihli tur satışı gerçekleştirilmediğini bu sebeple charter uçuşlarının zamanının henüz belli olmadığı ifade edildi.

Türkiye turistik bölgelerde üst düzey önlem alıyor

Türkiye'ye seyahat için gelen Ukraynalı turistlerin neredeyse tamamının tatillerini Antalya, Alanya, Kemer ve Dalaman'da yaptıklarını ifade eden Tsaryuk, virüs nedeniyle bu bölgelerde üst düzey önlemlerin alındığını ifade ederek endişelenmeye gerek duyacak bir durumun olmadığını kaydetti.

Yorumlar (0)