Ukrayna'dan müzakere yorumu: Oldukça zorlu!

Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Vereşçuk, Mariupol şehrinde esir kalan 38 ağır yaralı askerin bölgeden tahliye edilmesi için Rus yetkililerle müzakere ettiklerini kaydetti. Müzakere sürecinin oldukça zorlu geçtiğini belirten Vereşçuk, "Basın organlarına verilen bazı demeçler, sürece zarar veriyor." şeklinde konuştu.

DÜNYA 12.05.2022, 18:46 13.05.2022, 14:39 Hakan Öksüz
Ukrayna'dan müzakere yorumu: Oldukça zorlu!

Ukrayna'nın Mariupol şehrinde mahsur kalan binlerce sivilin tahliyesi gerçekleştikten sonra şimdi de yaralı askerlerin bölgeden çıkartılması gündeme geldi.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Vereşçuk, "Kentte yer alan Azovstal çelik fabrikasında 38 ağır yaralı asker tahliye edilmeyi bekliyor." dedi.

"Müzakereler oldukça zorlu"

Fabrikadaki ağır yaralı askerleri bölgeden çıkarmak için Rus yetkililerle müzakere yaptıklarını dile getiren İrina Vereşçuk, "Müzakerelerin oldukça zorlu geçtiğini söylemeliyim. Yaralı askerlerin bölgeden güvenli şekilde çıkartılması karşılığında esir Rus askerlerini serbest bırakacağız." ifadelerini kullandı.

"Bazı kişilerin temelsiz yorumları, müzakereleri zora sokuyor"

Cephedeki ölüm kalım savaşının ince bir buz tabakası üzerinde verildiğini kaydeden Vereşçuk, "Bazı kişilerin kamuoyuna yanlış bilgiler verdiğini görüyoruz. Özellikle de bazı basın organları ve politikacılar. Bu yanlış bilgilendirmeler, müzakere sürecini zora sokuyor. Burada insan hayatından bahsediyoruz. Eğer bir şey hakkında kesin bilginiz yoksa, hakla açık şekilde yorumlar yapmayın." diye konuştu.

Yorumlar (0)