Ukrayna'da Covid-19 paniği: Hastaneleri kuşattılar!

Ukraynalılar, Çin'in salgının başladığı Vuhan şehrinden getirilen kişilerin karantinaya alındığı hastanenin etrafında barikat kurdu.

DÜNYA 20.02.2020, 13:21
Ukrayna'da Covid-19 paniği: Hastaneleri kuşattılar!

Çin'in Vuhan kentinde başlayan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını, hastalığın bulaşmadığı ülkelerde ilginç olaylara sebep oluyor. Vuhan'dan tahliye edilen 48'i Ukraynalı olmak üzere 77 kişinin Ukrayna'ya getirilmesi üzerine vatandaşlar adeta ayaklandı.

Dün Vuhan'dan havalanan ve Kazakistan aktarmalı olarak Ukrayna'ya gelen uçak, yakıt ikmali için Kiev'e inmişti. Kısa süre sonra Harkiv'e ulaşan uçaktaki kişilerin Covid-19 belirtisi göstermemelerine rağmen Poltova'da 14 gün boyunca askeri bir hastanede karantina altına alınacağı açıklanmıştı.

Vatandaşlar hastaneleri kuşattı

Ukraynalılar, bu durumdan dolayı fazlasıyla panik olarak Çin'den gelenler yüzünden Covid-19 hastası olabilecekleri endişesiyle sokaklara döküldü. Kiev, Lviv ve Ternopil'de sokaklara dökülen Ukraynalılar çeşitli hastanelerin önüne barikatlar kurdu ve protestolar yaptı. Ukraynalılar, doktorların korunmasız oldukları ve hastanelerin havalandırma ve izolasyon sistemlerinin yetersiz olduğu endişesi yüzünden Vuhan'dan gelenlerin başka sağlık kuruluşlarına götürülmesini istedi.

Lviv şehrinin Vinniki kasabasında ise yüzlerce Ukraynalının bir hastanenin önüne lastik ve tahta yığarak barikat kurduğu görüldü. Bir Ukraynalı, "O kişileri buraya getirebilirler ve içlerinden biri virüs taşıyor olabilir. Hastane personelleri burada yaşıyor, marketlere girip çıkıyor, çocukları okula gidiyor. Çin’de doktorlar uzay elbiseleri giyiyor. Bizde ise hiçbir önlem yok" diye konuştu.

Güvenlik önlemleri alındı

İçişleri Bakanlığı ise Vuhan'dan gelen kişilerin karantinaya alındığı hastanede 30 polis ve 17 asker ile oldukça yoğun güvenlik önlemlerinin uygulanacağını söyledi.

Yorumlar (0)