Ukrayna'da bir "koronavirüs" protestosu daha!

Yeni tip koronavirüs salgını yüzünden Çin'den tahliye edilip ülkelerine getirilen Ukraynalılar, hastalanacaklarından korkan vatandaşları tarafından protesto edildi.

DÜNYA 21.02.2020, 09:43
Ukrayna'da bir "koronavirüs" protestosu daha!

Ukrayna, 45'i Ukraynalı toplam 72 kişiyi yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının başladığı Çin'in Vuhan kentinden tahliye ederek Harkov şehrinde karantinaya aldı. 72 kişi, 7 otobüsle Harkov Havalimanı'ndan Poltava bölgesine bağlı Nove Sanjarı kentinde bulunan bir sağlık merkezine nakledildi.

Çin'den getirilenlerin bölgeye girişi sırasında koronavirüse yakalanacaklarından endişelenen bir grup Ukraynalı, 7 otobüsün şehre girişini önlemek için protesto düzenledi. Eylemciler, otobüsleri taşlarken polis tarafından sert müdahaleye maruz kaldı. İçişleri Bakanı Arsen Avakov, olay yerine giderek yaşananları bizzat gözlemledi ve basın mensuplarına 10 polis memurunun yaralandığını, sağlık merkezinin çevresinde ise oldukça sıkı güvenlik önlemleri aldıklarını belirtti.

Sağlık Bakanı Zoriana Skaletska, sosyal medya platformu Facebook üzerinden yaptığı açıklamada tahliye edilenlerde henüz koronavirüse rastlanılmadığını, Çin'den getirilen 72 kişinin her ihtimale karşı 14 gün karantinada bulunacağını ve onların yanında olacağını söyledi.

Skaletska, Vuhan'dan gerçekleştirilen tahliyenin Dünya Sağlık Örgütü standartlarına uygun olduğunu belirtirken "Bu insanlar yurttaşlarımız, bize yabancı değiller. Aynı ülkede yaşıyoruz ve onların sağlık ve güvenliğine dikkat etmeliyiz" dedi.

Geçtiğimiz gün de Vuhan'dan tahliye edilen kişilere karşı protestolar gerçekleştirilirken Lviv şehrinin Vinniki kentinde yüzlerce kişi bir hastanenin önüne lastik ve tahtalarla barikatlar kurmuştu.

Bir Ukraynalı, neden böyle bir şey yaptıklarını "O kişileri buraya getirebilirler ve içlerinden biri virüs taşıyor olabilir. Hastane personelleri burada yaşıyor, marketlere girip çıkıyor, çocukları okula gidiyor. Çin’de doktorlar uzay elbiseleri giyiyor. Bizde ise hiçbir önlem yok" ifadeleriyle açıklamıştı.

Yorumlar (0)