Ukrayna'da AVM'ye saldırı

Ukrayna lideri Zelenskiy, Rus ordusunun Kremençuk şehrinde 1000'i aşkın sivilin bulunduğu AVM'yi hedef aldığını bildirdi. Gerçekleştirilen saldırıda 16 kişi hayatını kaybetti.

DÜNYA 27.06.2022, 19:10 28.06.2022, 09:38
Ukrayna'da AVM'ye saldırı

Zelenskiy, Telegram kanalı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamada, "İşgalciler, Poltava bölgesinde yer alan Kremençuk kentinde bir AVM'yi füzelerle hedef aldı. Merkez yanıyor. Kurtarma personelleri, yangını söndürmek için yoğun çaba sarf ediyor. Can kaybı sayısı tahmin edilemez düzeyde. Rusya acizliğini sıradan insanlardan çıkarmayı sürdürüyor. Rusya'nın insancıl ve sağduyulu olacağını umut etmek faydasız." dedi.

"Hiçbir stratejik önemi olmayan bir nokta"

Saldırının hemen ardından açıklamalarda bulunan Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi'nden Başkan Yardımcısı Kyrylo Tymoshenko, "Bini aşkın sivilin bulunduğu AVM işgalciler tarafından hedef alındı. Rus işgalciler için hiçbir stratejik önemi olmayan bir yer füzeyle vuruldu. Yaralı olarak kurtarılan 20 kişinin tedavilerine başlandı. Yaralılardan 9'unun durumu çok ağır. 2 kişi ise ölü olarak bulundu." sözlerini sarf etti. Sonrasında hastanede tedavi gören 14 yaralının da hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı 16'a yükseldi.

Kremençuk Belediye Başkanı Vitaliy Maletskiy ise Amstor Alışveriş Merkezi'ni hedef alan saldırıda can kaybı ve yaralılarının olduğunu kaydetti ancak sayı vermedi.















Yorumlar (0)