Ukrayna'da 7,7 milyon kişi evini terk etti!

Uluslararası Göç Örgütü, Ukrayna'daki savaşın başından bu yana yaklaşık 7,7 milyon kişinin yerinden olduğunu bildirdi. Özellikle ülkenin doğu bölgelerinde gıdaya ulaşımın bir hayli zorlaştığı aktarıldı.

DÜNYA 21.04.2022, 18:10 22.04.2022, 10:16 Hakan Öksüz
Ukrayna'da 7,7 milyon kişi evini terk etti!

Rusya'nın Mariupol bölgesinde kontrolü sağladığını açıklaması, dünya kamuoyunda gündeme oturdu. Rusya'nın son günlerdeki faaliyetleriyle yeniden şiddetlenen savaş, Ukraynalı sivilleri zor durumda bıraktı. Ukrayna'da yaşayan sivillerin son durumuna dair detaylar, dünya kamuoyu tarafından merak ediliyor. 

Her 6 Ukraynalıdan biri evinden oldu

Uluslararası Göç Örgütü (IOM), 24 Şubat'ta Rusya tarafından başlatılan savaşta Ukraynalı sivillerin ne durumda olduğunu bildirdi.

Birleşmiş Milletler'e bağlı olarak çalışan örgüt, savaşın ilk günlerinden beri her 6 Ukraynalı sivilden birinin evinden olduğunu ve başka yerlere göç etmek zorunda kaldığını duyurdu.

Doğu bölgelerde gıdaya ulaşım zor!

Açıklamaya göre savaşın başından bu yana yaklaşık 7,7 milyon kişi yerinden oldu. Nisan ayında evinden ayrılmak zorunda kalanların sayısının ise en az 600 bin olduğu kaydedildi.

Buna göre Ukrayna nüfusunun yüzde 17'si bir şekilde yerini terk etmek zorunda kaldı. Özellikle ülkenin doğu bölgelerinde gıdaya ulaşım zorluğunun had safhaya çıktığı aktarıldı.
IOM Genel Direktörü Antonio Vitorino, zorda kalan sivillere yardım eli uzatabilmek için acilen ateşkes lan edilmesi gerektiğini söyledi.

Yorumlar (0)