Ukrayna: Çin aşısı işe yaramazsa paramız iade olacak

Ukrayna Sağlık Bakanlığı eğer Çin aşısı koronavirüse karşı başarısız olursa hükümet tarafından kendilerine aşı için ödenmiş olan ücretin geri iade edileceğini kaydetti.

DÜNYA 02.01.2021, 17:10
Ukrayna: Çin aşısı işe yaramazsa paramız iade olacak

Ukrayna'da koronavirüsten son 1 gün içerisinde 5 bin 38 yeni koronavirüs vakası tespit edilmesi sonrası toplamda vaka sayısı 1 milyon 69 bin 517 oldu.

Koronavirüsten dolayı son 24 saat içerisinde 51 kişinin daha yaşamını kaybettiği ülkede toplamda can kaybı ise 18 bin 731'e yükseldi.

Ukrayna Sağlık Bakanlığı açıkladı: Eğer aşı başarısız olursa...

Ukrayna Sağlık Bakan Yardımcısı Viktör Lyaşko yapmış olduğu açıklamada, "Ülkemiz, Çinli Sinovac firmasıyla anlaşma yaparak ücretini ödemiştir. Aşının başarısız olması halinde paramızı geri alacağız. 1,9 milyon dozluk ilk siparişin ücreti 2020 yılı bütçesinden karşılandı. Kalan siparişler için ise 2021 bütçesi kullanılacak. AstraZeneca ile görüşmelerimiz sürüyor. Teslim alacağımız aşı kimi vatandaşlar için ücretsiz olacak. Fakat aşılar serbest piyasaya düşerse buna ilişkin yorum yapamıyoruz. Koronavirüs aşısı salgından korunmanın tek şartı. Mart başı veya şubat sonu gibi aşıyı teslim almayı düşünüyoruz." dedi.

Yorumlar (0)