Ukrayna altyapısı uyarı veriyor! Avrupa, göç akını için hazırlıklara başladı

Ukrayna ve Rusya arasında yaşanan savaşta birçok kişi ülkelerinden göç etmek zorunda kalmıştı. Bu kış için açıklanan raporda, Doğu Avrupa ülkelerine Ukraynalı mülteci akını gerçekleşeceği uyarısında bulundu. Ukrayna altyapısının kullanılamaz duruma gelmesiyle beraber ülkelerinden yola çıkacak kişilerin oranında artış yaşanacağı ifade ediliyor.

DÜNYA 10.11.2022, 09:56 11.11.2022, 08:03
Ukrayna altyapısı uyarı veriyor! Avrupa, göç akını için hazırlıklara başladı

Rusya tarafından Ukrayna’ya karşı başlatılan savaş büyük bir göçe neden oldu. Ukrayna’da hedef alınan altyapı sistemleri ise bu kış büyük bir göçün meydana geleceğini gözler önüne seriyor. Konu ile ilgili yapılan incelemede, enerji krizi ve düşük sıcaklıklar sebebiyle yüz binlerce insanın Slovakya’ya geçeceği tahmin ediliyor. Konu ile ilgili oluşturulan raporda, ülke yönetiminin bu kış mevsiminde ülkeye ortalama 700 bin mültecinin giriş yapacağını öngördüğü belirtiliyor.

Ürünler stoklanıyor, kabul merkezleri açılıyor

Edinilen bilgilere göre raporda, "Barınacakları yerleri vurulan Ukrayna halkı, kış aylarının gelmesiyle beraber uygun şartlarda geçici bir şekilde barındırılıyor." ifadesi yer alıyor.

Öte yandan, Avrupa ülkelerinde yeni bir göç krizine hazırlık yapabilmek adına ürünler stokladığı ve kabul merkezleri açtığı da belirtiliyor.

Geçişler başlıyor

Macaristan'da bulunan yardım kuruluşu Hungarian Reformed Church Aid'in sözcüsü Zsofia Dobis-Lucski, konu ile ilgili açıklamada bulundu. Zsofia Dobis-Lucski, “Son günlerde Zahony kasabasında bulunan sınır tren istasyonuna günlük olarak ortalama 300-500 arasında kişi geldi” dedi.

Polonya'da yer alan bir yardım kuruluşundan bir yetkili ise yerel yönetimin yeni bir mülteci akınına ve potansiyel açıdan zor bir kışa hazırlık yapmaları gerektiğini dile getirdi. Wolczyk, "Devamlı bir şekilde gıda ve hijyen ürünleri stokluyoruz." diye ekledi.

Birleşmiş Milletler tarafından sağlanan verilere göre, mevcut durumda Avrupa'da bulunan çeşitli ulusal koruma programları çerçevesinde ortalama 4,5 milyon sığınmacı kayıtlı ve takribi 7 milyon insan da Ukrayna'da barındıkları bölgelerden edildi.

Geçtiğimiz ekim ayının son günlerinde açıklamada bulunan Ukrayna Başbakan Yardımcısı Irina Vereshchuk, ülkeyi terk eden vatandaşlara çağrıda bulunmuş, “Elektrik şebekesi üstünde oluşan baskıyı düşürmek adına bahardan önce evlerinize dönmeyin” demişti.

Yorumlar (0)