Ukrayna açıkladı: Rusya 6 yerleşim yerine saldırdı

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı'nca Rus güçlerinin gece Sumi, Çernigov, Donetsk, Zaporijya ve Herson bölgeleriinin yerleşim birimlerine saldırılar düzenlediğini açıkladı.

DÜNYA 31.03.2023, 12:43 01.04.2023, 17:15
Ukrayna açıkladı: Rusya 6 yerleşim yerine saldırdı

Genelkurmay Başkanlığı'nca yapılmış olan paylaşıma göre, Rus ordusunun 4 hava saldırısı ve 11 füze saldırısı düzenlendiği ve çok namlulu füze sistemleriyle 43 defa ateş açtığı kaydedildi.

Rusya'nın "sivillere dair terör taktiğini" uygulamayı sürdürdüğünün kaydedildiği paylaşımda, "Düşman, gece saatlerinde S-300 hava savunma sistemi ile Harkov şehrinin sivil altyapısına 9 adet füze fırlattı." dedi.

Rus ordusunun 10 İHA'sından 9'u düşürüldü

Açıklamanın devamında Rus ordusunun hava saldırılarında kullanmış olduğu 10 İHA'dan 9 tanesinin düşürüldüğü kaydedildi.

Çatışmaların merkez üslerinin hala Marinka, Avdiyivka, Bahmut, Bilogorivka olduğu bildirilen açıklamada, Rusların son 1 günde Herson, Zaporijya, donetsk, Harkov, Sumi ve Çernigov bölgelerinin yerleşim birimlerine saldırılarının devam ettiği aktarıldı.

Harkov Bölge Valisi Oleg Sinegubov, sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşımda, gece 9 füzenin Harkov'a fırlatıldığını kaydederek saldırılarda evlerin ve sivil altyapıların hasar gördüğünü ve 3 kişinin ise hafif bir şekilde yaralandığını kaydetti.

Zaporijla Bölge Valiliği Basın Merkezi tarafından yapılmış olan paylaşımda da Rusların bölgeye saldırılarında sivillerin zarar gördüğü iddia edilerek, "Düşman, bölgenin çevresine ve merkezine çok namlulu roketatarlarla peş peşe saldırılar düzenlendi." denildi.

Yapılan açıklamada, saldırılardan sivil altyapının etkilendiği ve can kaybı veya yaralının olmadığı ifade edildi.

Yorumlar (0)