Ukrayna: 510 mürettebatı vardı, vurduk!

Rusya'ya ait olan Moskova isimli kruvazörü vurduklarını bildiren Ukrayna, "Ciddi şekilde hasar aldı ve yanıyor. Tahmini olarak yanan kruvazörde 510 mürettebat bulunuyor." açıklamasında bulundu.

DÜNYA 14.04.2022, 01:02 Hakan Öksüz
Ukrayna: 510 mürettebatı vardı, vurduk!

Savaşın 50'nci gününe girilmişken Rusya ile Ukrayna arasındaki sıcak çatışmalar tüm hızıyla sürüyor. Ukrayna cephesinden gelen bir haber, çatışmaların ilerleyen günlerde daha da şiddetlenebileceğinin sinyallerini veriyor.

"Ağır hasar aldı"

Ukrayna cephesi, Rusya'ya ait olan ve Karadeniz'de bulunan Moskova isimli kruvazörü vurduklarını açıkladı. Kruvazörün Neptun adlı füzeyle vurulduğunu kaydeden Ukrayna, "Gemi ciddi şekilde hasar aldı ve yanıyor." ifadesini kullandı. Ukrayna'nın Odessa Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı Maksim Marçenko ise, "Tahmini olarak yanan kruvazörde 510 mürettebat bulunuyor." dedi.

2014 yılında Kırım'daki Ukrayna gemilerini rehin almıştı!

Kruvazöre isabet eden iki Neptun füzesiyle yanmaya başlayan gemideki 510 mürettebatın sağlık durumu hakkında bilgi verilmedi. Vurulan Moskova isimli kruvazör, savaşın ilk günlerinde bir hayli gündeme gelmişti. Yılan Adası'nda bulunan Ukraynalı askerleri vuran kruvazör, 2014 yılında Kırım'ın ilhâkı esnasında da Ukrayna gemilerini esir almıştı.

Zelenski: "Savaşın sonunda daha çok var"

Ukrayna lideri Zelenski, "Rusya'nın hedeflerinin Ukrayna ile sınırlı kalacağını düşünmek yanlış olur. Sonraki hedefleri Avrupa olacak. Rus ordusunu püskürttük ancak her şey yeni başlıyor. Savaşın sona ermesine daha çok var." demişti.

Yorumlar (0)