UEFA'dan sosyal medya boykotuna destek: 'Anonim profillerin arkasına saklanan korkaklar'

UEFA, İngiliz futbol kulüplerinin, sosyal medyadaki ırkçılık ve taciz söylemlerine ilişkin boykot kararına destek vereceğini açıklayarak boykot kapsamında tüm sosyal medya hesaplarının 3 günlüğüne kapatılacağını duyurdu.

DÜNYA 30.04.2021, 11:29 01.05.2021, 00:49
UEFA'dan sosyal medya boykotuna destek: 'Anonim profillerin arkasına saklanan korkaklar'

İngiliz futbol kulüplerinin taciz ve ırkçılık söylemlerine ilişkin başlattığı boykot kampanyasına UEFA’dan destek geldi.

“Anonim profillerini arkasına saklanan korkaklar”

UEFA’nın açıklamasında görüşlerine yer verilen UEFA Başkanı Ceferin, çevrimiçi ortamda ırkçı ve taciz söylemlerin kabul edilemeyeceğini söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu kabul edilemez mesaj ve yorumlara maruz kalan antrenör, oyuncu, hakem ya da görevli, bütün herkesi resmi bir şekilde şikayette bulunmaya davet ediyorum. Kötü niyetli ideolojilerini ortaya koymak için anonim profillerinin arkasına gizlenen bu korkaklara fazlasıyla sahibiz."

30 Nisan’da başlıyor

Konuya ilişkin sosyal medya boykotunun, 30 Nisan’da başlayacağı ve 3 Mayıs tarihinde sona ereceği açıklandı.

İlk olarak şubat ayında paylaştıkları bir mektupla taleplerini sosyal medya uygulamalarının yetkililerine ileten İngiliz futbol kulüpleri, sosyal medyadaki saldırgan paylaşımların engellenmesi, filtrelenmesi ve derhal kaldırılmasını istemişlerdi. İngiltere Futbol Federasyonu da geçtiğimiz günlerde yaptığı paylaşımla, sosyal medya boykotunun bu tarihlerde yapılacağını açıklamıştı.

Yorumlar (0)