Uçuş sırasında uyuyan yolcu uçağı pilotları görevden alındı

ITA Havayolları’na ait yolcu uçağının yardımcı ve kaptan pilotu, Fransa üzerinde gerçekleştirdikleri uçuş esnasında uyuyakalmıştı. Telsizlerle uçağa ulaşılamaması kısa süreli bir panik yaratırken, olayda gerçeğin anlaşılmasıyla beraber pilotların görevine son verildi.

DÜNYA 03.06.2022, 14:56 05.06.2022, 10:35
Uçuş sırasında uyuyan yolcu uçağı pilotları görevden alındı

İtalya'nın ITA Havayolları'na ait olan bir yolcu uçağının yardımcı ve kaptan pilotunun uçuş esnasında aynı anda uyuması paniğe yol açmıştı. ITA Havayollarına ait New York-Roma uçuşunu gerçekleştiren uçağın, Fransa'nın Marsilya şehri üzerindeki uçuşu sırasında yapılan tüm aramalara cevap vermemesi üzerine pilotların uyuyakaldığı ortaya çıkmıştı. Uçakla irtibata geçemeyen kule görevlileri yolcu uçağının kaçırılmış olabileceği düşünerek yetkililere haber verdi. Aradan 10 dakika geçtikten sonra pilotlarla iletişim haline geçilse de yaşanan olay krize sebep oldu.

Horlama sesleri iddiayı çürüttü

Kaptanın “telsiz bozuktu” iddiası sonrasında gerçekleştirilen teknik inceleme sonrasında telsizde bir arıza bulunamadı. Ortaya atılan iddialar sonrasında havayolu firması tarafından yapılan bilgilendirmede kokpitte horlama seslerinin duyulduğu ifade edildi. 1 Mayıs tarihinde meydana gelen olayın sonrasında kaptan pilotların görevine son verildi.

Savaş uçakları alarma geçmişti

Yolcu uçağı Marsilya üzerinde uçuş yaparken uçakla irtibat kuramaması üzerine yetkililer, kötü senaryolar düşünerek İtalyan ve Fransız yetkililer ile iletişime geçti. İki savaş uçağının giderek olay yerini kontrol etmesi planlanırken, pilotlara son bir defa daha ulaşılmaya çalışıldı. Savaş uçaklarının uçuşa hazırlandığı esnada pilotlarla iletişim sağlanmasıyla beraber alarm durumu sonlandırıldı.

Yorumlar (0)