Uçan balonların intikamı!

İsrail, "uçan balon" iddiasıyla Gazze'ye yönelik hava saldırılarına devam ediyor.

DÜNYA 16.08.2020, 09:55
Uçan balonların intikamı!

İsrail ordusuna bağlı savaş uçakları tarafından, Gazze'nin farklı noktalarına dün gece yeni hava saldırıları gerçekleştirildi.

İsrail ordusu Twitter hesabından paylaşımda bulunarak, hava saldırılarının Gazze'nin güneyinde Hamas'a ait "diğer hedeflere" yönelik gerçekleştirildiğini iddia etti.

İsrail ordusunun Twitter hesabından yapılan açıklamada, savaş uçaklarının saldırısında, bir askeri kompleksin hedef alındı ve bu askerî komplekste füzelerin depolandığı ileri sürüldü.

İsrail savaş uçaklarının vurduğu Gazze'nin güneyinde can kaybı ya da yaralanan olup olmadığı henüz bilinmezken, can kayıpları ve yaralı sayısına dair her iki taraftan da bilgi gelmedi.

İsrail savaş uçaklarının saldırılarından birkaç saat önce sosyal medya hesabından açıklama yapan İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, Gazze'den İsrail'in Gazze sınırındaki beldelere 2 roket atıldığını iddia etmişti.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee sosyal medya hesabından daha önce yaptığı açıklamada ise Gazze'de Hamas’ın deniz kuvvetlerine bağlı bir askerî nokta ile alt yapı ve gözetleme noktalarının vurulduğunu ileri sürmüştü. İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee saldırının düzenlenme gerekçesini ise "Gazze'den helyum gazıyla şişirilmiş yanan balonların İsrail'e gönderilmesine karşılık olarak gerçekleştirildiği" şeklinde açıklamıştı.

Uçan balonların, yanması durumunda uçma kabiliyetini kaybettiği ve bu balonların yönlendirilemediği biliniyor ancak İsrail uçan balonların yakılarak İsrail tarafına yönlendirildiğini ve ev yangınlarına neden olunduğunu ileri sürüyor.

Yorumlar (0)