Uçan balona karşı savaş uçakları...

Gazze'nin farklı noktalarına savaş uçaklarıyla hava saldırısı düzenleyen İsrail ordusu, saldırının gerekçesini "Gazze'den havaya bırakılan uçan balonlar" olarak açıkladı.

DÜNYA 12.08.2020, 08:53
Uçan balona karşı savaş uçakları...

İsrail ordusu, savaş uçaklarıyla Gazze'nin farklı noktalarına hava saldırısı gerçekleştirdi.

İsrail ordusu Twitter hesabından yaptığı bilgilendirmede, Hamas'a ait bir tünel, askeri bir kompleks ile gözetleme noktalarının imha edildiğini bildirdi.

İsrail ordusu savaş uçaklarıyla düzenlediği saldırıya gerekçe olarak, Gazze'den havaya bırakılan uçan balonları gösterdi. İsrail ordusu, havaya bırakılan uçan balonların helyum gazı ile şişirildiğini ve helyum gazının yanıcı bir gaz olduğunu hatırlatarak, uçan balonlar gönderilmesine karşılık olarak savaş uçaklarının kalktığını belirtti.

filistin uçan balonlar

Filistin bayrakları taşıyan uçan balonlar, tüm dünyada çocukların kullandığı balonlarla aynı özelliği taşıyor. Uçan balonların havada kalmasını sağlayan "helyum gazını" büyük tehdit olarak görmesi, İsrail'in neyi bahane edeceğini şaşırdığını gösteriyor.

Görgü şahitleri ise 3'ü Gazze'nin güneyinde, 2'si Refah kentinin doğusuna toplam 5 noktaya saldırı gerçekleştirildiğini bildirdi.

Saldırılarda can kaybı ya da yaralanma olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Haberler tam bir saçmalık

İsrail gazetelerinde dün uçuk haberler yer almıştı. Haberlerde Gazze'den kalkan uçan balonlarının Yahudi yerleşim birimlerinde 60 yerde yangına sebep olduğu iddia edilmişti.

Haberleri tam anlamıyla saçma kılan şey ise uçan balonların havada ulaşabildiği son noktaya kadar ulaşıp kendiliğinden zararsız biçimde patlaması ve balonların yönlendirilemiyor olması. Bilimsel olarak doğruluğu imkânsız olan iddialar doğru olmuş olsaydı uçan balonların tüm dünyada yasaklanması işten değildi.

gazze uçan balonlar

İsrail ottan bahaneler arıyor

İsrail Filistinlileri öldürmek için türlü türlü bahaneler kullandığı biliniyor. İsrail güvenlik güçleri Filistinlileri öldürmelerine gerekçe olarak en çok da "bıçakla saldırı" ve "araçla saldırı" iddialarını kullanırken, ölen Filistinlilerin çoğunun üzerinde bıçak bulunmadığı ortaya çıkıyor ancak kayıtlara "bıçak saldırısı" olarak geçiriliyor.

Yorumlar (0)