Uçak havadayken kapıyı açan yolcunun başı dertte! Havayolu şirketi kararını duyurdu

Güney Kore'nin Asiana Airlines havayolu şirketine ait uçak henüz yere inmemişken acil çıkış kapısını açan yolcu, 12 kişinin yaralanmasına sebep olmuştu. 26 Mayıs'ta yaşanan olayın ardından havayolu şirketi, aldığı yeni kararı duyurdu.

DÜNYA 28.05.2023, 16:03 Hakan Öksüz
Uçak havadayken kapıyı açan yolcunun başı dertte! Havayolu şirketi kararını duyurdu

Güney Kore'nin başlıca havayolu şirketlerinden olan Asiana Airlines, 26 Mayıs Cuma günü yaşanan olayın ardından yeni bir karar aldı. Jeju Adası'ndan kalkan uçakta acil çıkış kapısının yanında oturan yolcunun iniş sırasında kapıyı açması, infiale yol açmıştı. Alınan son karara göre "A321-200" tipi uçaklarda yer alan acil çıkış kapılarının yanındaki koltuklar bundan sonra satılmayacak.

İki havayolu şirketinden de benzer açıklamalar geldi

Havayolu şirketinden yapılan açıklamaya göre uçak tamamen dolu olsa bile acil çıkış kapılarının yanındaki koltuklar için bilet kesilmeyecek. Air Premia Co. ile Air Seoul Inc. gibi şirketlerin de benzer yönde bir karar alabileceği kaydedildi.

Güney Kore Ulaştırma Bakanlığı, söz konusu kararın, havayolu şirketinin kendisine ait olduğunu bildirdi. Havacılık otoritelerinin düzenlemeleriyle ilgili olmayan bu kararın, şirket tarafından güvenliğin sağlanması için uygulanabileceği kaydedildi. 

İşsiz kaldığı için stresli bir dönemden geçtiğini öne sürdü

Havasız kaldığını iddia eden ve uçak inmeden acil çıkış kapısını açan 33 yaşındaki erkek yolcu, "havacılık güvenlik kanunlarını ihlal" suçlamasıyla gözaltına alındı. İşsiz kaldığı için stresli bir dönemden geçtiğini söyleyen yolcu, pişman olduğunu belirtti. Adı verilmeyen yolcunun 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceği vurgulandı. 

Yorumlar (0)