Twitter'dan Trump'ı çıldırtacak bir hamle daha!

Trump'ın seçimle ilgili twitine "bilgiyi doğrula" etiketi koyan Twitter, bugün de ABD Başkanı'nın "Minneapolis" paylaşımına "Göster" butonu koydu.

DÜNYA 29.05.2020, 12:22 29.05.2020, 23:01
Twitter'dan Trump'ı çıldırtacak bir hamle daha!

Twitlerine "bilgiyi doğrula" etiketi konulmasına sinirlenen ABD Başkanı Donald Trump, "Ben başkanım. Buna izin vermem" dedikten 1 gün sonra sosyal medya platformlarına ilişkin kararname imzalamıştı.

Dün kararname imzalarken bir soru üzerine, Twitter'ın saygın bir şirket oduğunu kabul ederek, hukuki bir hakkı bulunması durumunda Twitter'ı kapatmak istediğini söyleyen ABD Başkanı Donald Trump, bu konuda avukatlarla görüştüğünü ve hukuki bir süreç yürüteceklerini söylemişti.

Twitter, Trump'ın "Minneapolis" paylaşımına "Göster" butonu koydu

Trump ile Twitter arasındaki gerilim had safhaya ulaşmışken şirket bu kez de Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın Minneapolis kentindeki protesto gösterileri ile ilgili fotoğraflı paylaşımına "şiddeti yüceltme" uyarısı koydu.

Sosyal medya devi Twitter, Amerikan Başkanı Donald Trump'ın Minneapolis şehrinde Amerikalı siyahi adam George Floyd'un polis tarafından gözaltına alınırken boğularak katledilmesinin ardından başlayan protesto gösterileri ile ilgili paylaşımına "uyarı notu" bastı.

Trump'a ait twitin, Twitter akış sayfasında doğrudan görüntülenmesini engelleyen ve "Göster" butonu ekleyen uyarı notunda şu ifadeler yer aldı:

"Bu twit, şiddeti yüceltmeye yönelik şirketimiz kurallarını çiğnemektedir fakat şirketimiz, paylaşımın kamu yararına olduğunu yorumladığından paylaşımı erişime tamamen kapatmamıştır."

46 yaşındaki siyahi George Floyd'un polis tarafından boğularak öldürüldüğü Minneapolis şehrindeki olaylarla ilgili uyarı getirilen paylaşımında ABD Başkanı Donald Trump, protestoculara "bu eşkıyalar" diyerek tepki gösteriyordu. Protestocuların George Floyd'un anısını kirlettiğini ve ABD Başkanı olarak buna izin vermeyeceğini söyleyen Donald Trump, paylaşımından kısa süre önce Minnesota Valisi Tim Waltz ile görüştüğünü ve kendisine ordunun her şekilde yanlarında olduğunu söylediğini belirtmişti. Herhangi bir zorlukta merkezi hükümetin kontrolü sağlayacağını kaydeden Donald Trump, "yağma başladığında silahların ateşleneceği" tehdidinde bulunmuştu.

Amerika siyahi adam George Floyd polisin dizini bastırması

Polisin diziyle öldürdüğü siyahi George Floyd'un "Nefes alamıyorum" feryadı

46 yaşındaki siyahi Amerikalı George Floyd, önceki akşam, dolandırıcılık şüphesiyle Minneapolis kentinde beyaz polisler tarafından gözaltına alınırken elleri ters kelepçelenmiş, yüz üstü yere yatırılmış ve bir polis uzun süre ensesine diziyle bastırmıştı. Etraftaki Amerikalıların cep telefonlarıyla görüntülerini kaydettiği o anlarda siyahi George Floyd, dakikalarca "Nefes alamıyorum" diye inlemişti ancak ne George Floyd'un ensesine diziyle bastıran beyaz polis ne de görüntü alan vatandaşların görüntü almalarına engel olmak için önünde duran polis ne de ekip otosunun etrafında bulunan polisler George Floyd'un "nefes alamıyorum" iniltilerine kulak vermişti.

46 yaşındaki siyahi George Floyd'un, olay yerine gelen sağlık personeli tarafından ambulansa götürüldüğü hastanede yaşamnı yitirdiği duyurulmuş, yoldan geçen vatandaşların cep telefonlarıyla kaydettiği görüntüler ise sosyal medyada yayılmıştı.

Vatandaşların çektiği görüntüler, Amerika Birleşik Devletleri'nde siyahilere yönelik polis faşizmi tartışmalarını yeniden alevlendirmiş ve Minneapolis kenti başta olmak üzere birçok kentte protesto gösterilerine sebep olmuştu.

Eyalette acil durum ilan eden Minneapolis Valisi Tim Walz, bölgede polise destek sağlamaları ve çığırından çıkan olayları bastırmaları için Ulusal Muhafızları görevlendirdiğini duyurmuştu.

Yorumlar (0)