Twitter’da Trump için anket yapıldı! İşte sonuç…

Kısa süre önce Twitter’ı satın alan dünyaca ünlü iş insanı Elon Musk, resmi hesabı üzerinden dev bir anket başlattı. “Eski ABD Başkanı Donald Trump’a hesabı geri verilsin mi?” diye soran Musk’ın anketi, saatler içerisinde milyonlarca kişi tarafından görüntülendi. 

DÜNYA 19.11.2022, 14:12 21.11.2022, 09:30
Twitter’da Trump için anket yapıldı! İşte sonuç…

Eski Twitter yönetimi tarafından resmi hesabı 9 Ocak 2021 tarihinde süresiz olarak askıya alınan eski ABD Başkanı Donald Trump, yaşanan duruma tepki göstermek için kendi sosyal medya platformunu oluşturmuş ve Twitter’ı mahkemeye vermişti. 

“Bu saatten sonra muhtemelen Twitter’a karşı bir ilgim olmaz”

Dünyaca ünlü iş insanı Elon Musk’ın Twitter’ı satın alması sonrası Donald Trump’ın askıya alınan hesabı yeniden gündeme geldi. Birçok yayın organı, Donald Trump’ın hesabının kısa süre içerisinde yeniden aktif hale gelebileceğini öne sürdü. İddialara ilişkin açıklamalarda bulunan Trump ise, “Şu an zaten büyük bir platformu geliştirme aşamasındayız. Bu saatten sonra muhtemelen Twitter’a karşı bir ilgim olmaz” şeklinde konuştu. 

Yüzde 53 ‘Evet’ oyu çıktı

Yaşanan gelişmeler üzerine Elon Musk kendi hesabından yeni bir anket başlattı. “Eski ABD Başkanı Donald Trump’a hesabı geri verilsin mi?” diye soran Musk’ın paylaşımına ilgi yoğun oldu. Kısa sürede 7 milyonun üzerinde görüntüleme elde eden paylaşım, dünya çapında ses getirdi. Anket kapsamında şu ana kadar ‘Evet’ diyenlerin oranı yüzde 53, ‘Hayır’ diyenlerin oranı ise yüzde 47 seviyelerinde bulunuyor. 

Hesabı kalıcı olarak askıya alınmıştı

2021 yılında Donald Trump’ın hesabını askıya aldıktan sonra bir açıklama yayımlayan eski Twitter yönetimi, “Trump'ın hesabından paylaştığı son mesajları ve bağlamlarını yakından inceledikten ve özellikle bu paylaşımların nasıl tepki aldığına baktıktan sonra, daha çok şiddeti kışkırtma riskinden dolayı, bu hesabı kalıcı olarak askıya aldık” ifadelerine yer vermişti. 

Yorumlar (0)