Twitter’da Elon Musk depremi! Ünlülerden tepki yağıyor

SpaceX ve Tesla’nın CEO’su Elon Musk, Twitter’ı “daha eğlenceli hale getirelim” şeklinde bir açıklama yapsa da bazı ünlü isimler aynı fikirde değil. Platformun geleceğine ilişkin endişeler artarken, Musk’a karşı tepkiler her geçen gün artıyor.

DÜNYA 28.04.2022, 16:13
Twitter’da Elon Musk depremi! Ünlülerden tepki yağıyor

Elon Musk’ın, Twitter’ı satın almasının yankıları sürüyor. 

“Twitter, nefret dolu bir yer olacak”

The Good Place isimli komedi dizisiyle tanınan İngiliz oyuncu Jameela Jamil, Twitter’dan ayrıldığını açıkladı. Twitter üzerinden bir açıklama yapan ünlü aktris, Musk’ın ifade özgürlüğünü teşvik tavsiyesiyle satın alma işlemini eleştirerek, “Bağnazlık, nefret ve kadın düşmanlığıyla dolu bir platform olmasına katkı sunacak” sözlerini kullandı.

Köpekleriyle birlikte çekilen görüntülerini paylaşan Jamil, "Ah, Twitter'ı ele geçirdi" açıklamasını yaptı.

Oscar ödüllü ünlü oyuncu Cate Blanchett, Musk'ın Twitter'ı almasına ilişkin çarpıcı yorumlar yaptı. Chaplin Ödül Töreni'nde açıklama yapan Cate Blanchett, eleştirilerin hedefine Musk’ı yerleştirdi.

Musk’a karşı eleştiri furyasına katılan diğer ünlü isim ise ABD’li ünlü yönetmen ve aktör Rob Reiner oldu. Reiner, Twitter'dan engellenen ve kendi adına sosyal medya platformu Truth Social’da başarıya ulaşamayan ABD eski Başkanı Trump’ın platforma dönüp dönmeyeceğini sorguladı. Trump’ı “suçlu” kavramıyla değerlendirerek “Bu platformu dezenformasyon yaymak ve yalan söylemek için kullanan Trump geri mi dönecek” şeklinde soru sordu.

İntikam iddiası!

Birçok sosyal medya devine oranla Elon Musk’ın, daha az değere sahip olan Twitter’ı satın almasının, firmanın CEO’luğundan “mobbing” yoluyla istifa ettirilen Jack Dorsey’nin intikam planı olduğu iddia edildi.

Dünyanın en zengin insanı olan ABD’li milyarder Elon Musk’ın, sosyal medya devi Twitter’ı 44 milyar dolara almasına ilişkin pek çok iddia ortaya atıldı.

Musk, para kazanma hedefi olmadığını, yalnızca Twitter’ı, dünyanın önemli fikirlerinin tartışıldığı ve ifade özgürlüğünün olduğu bir “şehir meydanı” durumuna getirmeyi planladığını belirtmişti. Fakat, ABD’de teknoloji firmalarının yer aldığı Silikon Vadisi’nde, Musk’ın bu girişimiyle, Twitter’ın kurucusu ve aynı zamanda arkadaşı olan Jack Dorsey’nin intikamını aldığı iddiası ortaya atıldı.

Dorsey ile Musk, daha önce web3 ve kripto para gibi ortak ilgi alanlarına ilişkin birbirlerine Twitter üzerinden yorumlar yaparken, projeler için de karşılıklı destek açıklamaları yapmıştı.

Dorsey, 2006 yılında kurmuş olduğu Twitter’ın CEO’luğundan geçen sene, firmada büyük hissesi bulunan Elliott Management tarafından “baskı yoluyla” istifa ettirilmişti. Daha sonra Musk, bu gelişme sonrası Dorsey’e desteklerini iletmişti. 

“Dorsey’in iyi bir kalbi var”

Dorsey, CEO’luğu bırakmasını talep eden Twitter’ın yönetim kuruluyla tartışırken Musk, “Dorsey’i, Twitter CEO’su olarak destekliyorum. Çünkü iyi bir kalbi var” sözlerini kullanmıştı. Bugünlerde Twitter’ın yeni sahibi olan Elon Musk’ın “ifade özgürlüğü” düşüncesinin, demokrasiyi riske atacağına ilişkin endişeler mevcutken, Dorsey’nin satıştan memnun olduğunu duyurması da dikkatlerden kaçmadı.

CEO’luğu bırakmasına rağmen Twitter’ın yönetim kurulunda bulunan Dorsey’nin, ilk başta firmanın soğuk baktığı satış teklifini, Musk’ın lehine neticelendirdiği öne sürülüyor. Silikon Vadisi’nde bulunan en etkili teknoloji gazetecilerinden biri olan Kara Swisher, “Satış, bıçakların çekilmesinin internet devleri versiyonu gibi” sözleriyle Twitter’dan bir paylaşım yaptı.

Bir başka iddiada ise Elon Musk, Twitter’ı alıp bir “yıldız”a dönüşerek kazanç sağlamayı hedefliyor. Bir başka ünlü yazar Matt Levine, ”Musk, gücünü artırmak için Twitter’ı kullanacak” sözlerini kullandı.

Twitter’da doğrudan kitlelere ulaşan Musk’ın, kendisini parlatmak için bu platformu yatırım aracı olarak gördüğüne dikkat çeken Levine, “Önümüzdeki günlerde halka doğrudan ulaşmak Musk için önemli değer ortaya koyacak” sözlerini kullandı.

Fakat Musk’ın, Twitter’ı almasıyla birlikte Tesla’nın hisselerinde düşüş yaşandığı aktarıldı.

Firmanın trilyonluk değerinin 906 milyar dolara düştüğü, bu durumun Twitter alımının sebep olduğu endişeden kaynaklandığı aktarıldı.

Yorumlar (0)