Twitter ve Facebook'tan Filistin itirafı: 'Paylaşımları engelledik'

Facebook ve Twitter, İsrail ile Filistin arasında cereyan eden gerginlik esnasında binlerce kullanıcının platformlarında paylaştıkları gönderileri engellediklerini itiraf etti. 

DÜNYA 31.05.2021, 15:03 01.06.2021, 12:08
Twitter ve Facebook'tan Filistin itirafı: 'Paylaşımları engelledik'

Geçen haftalarda, işgal altında bulunan Filistin toprakları, İsrail’in saldırısına uğramış ve bu saldırılarda yüzlerce Filistinli hayatını kaybetmişti.

Twitter ve Facebook, paylaşımları engelledi

Yaşanan gerilimin yanında Twitter ve Facebook, bu olayların yaşandığı esnada birçok Filistinli vatandaşın ve aktivistin, platformlarındaki paylaşımlarını kaldırarak kullanıcıların hesaplarını da askıya almıştı.

Gönderilerinin engellenmesi ve hesaplarının askıya alınmasının ardından sosyal medyadaki Filistinli kullanıcılar, Play Store ve AppStore’da Facebook'un puanlarını düşürerek ciddi bir ses getirdi. Yaşanan olaylardan önce Facebook’un Play Store’daki puanı 4.2 olan puanı, 2.3 puana düşürüldü.

Bunların yanında Apple’a ulaşan Facebook, online mağazada kullanıcıların yaptığı olumsuz yorumların kaldırılmasını talep etti, fakat Apple söz konusu bu talebi reddetti.

Twitter ve Facebook’tan itiraf

Bu yaşananların ardından zor durumda kaldıkları belirtilen platform yetkilileri, Filistinli kullanıcıların gönderilerini engellediklerini itiraf etti.

Twitter, yaşanan saldırılar esnasında paylaşılan tweetlerin spam olarak yanlışlıkla tanımladığını belirtirken bu nedenle yüzlerce kullanıcının hesabının kilitlendiğini açıkladı.

Olaya ilişkin bir diğer itiraf Facebook’tan gelirken Facebook, söz konusu paylaşımların Twitter gibi yanlışlıkla engellendiğini öne sürdü. Yapay zekanın, nefret söylemine ilişkin paylaşımları yanlış algıladığını ifade eden Facebook, bu sebeple binlerce kullanıcının engellendiğini bildirdi.

Şu an yapılan hataların giderilme aşamasında olduğunu belirten Twitter ve Facebook, kapatılan hesapların tekrar açıldığını ifade etti fakat kullanıcılar, gönderilerin engellenmeye devam edildiğini belirtiyor.

Yorumlar (0)