Twitter sonunda Trump'a o etiketi de çaktı

Twitter, ABD Başkanı Donald Trump ile arasındaki savaşı daha da kızıştıracak. Sosyal medya platformu Trump'ın paylaşımına "manipüle edilmiş medya" etiketi yapıştırdı.

DÜNYA 19.06.2020, 08:48
Twitter sonunda Trump'a o etiketi de çaktı

Sosyal medya devi Twitter'ın Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'a yapmadığı kalmadı. Sosyal medya platformu Twitter bu kez de, ABD Başkanı Donald Trump'ın, ırkçılıkla ilgili "yalan haberler" diye paylaştığı videoya, "manipüle edilmiş medya" etiketi yapıştırdı.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, ABD'de George Floyd'un ırkçı beyaz polis tarafından öldürülmesinden sonra gündemden düşmeyen ırkçılık konusunda basının olaylara yaklaşımını eleştirmek için bir twitine video ekledi.

Videolu paylaşım yaklaşık 2 saat sonra Twitter'dan "manipüle edilmiş medya" etiketi yedi.

Trump'ın basını yalancılıkla suçlamak için kullandığı videoya "manipüle edilmiş medya" etiketi konulduğunu gören takipçiler, Trump ile Twitter arasında yeni savaşın başlayacağını ifade ettiler.

Twitter'ın Trump'a en son yapabileceği şey olan "manipüle edilmiş medya" etiketini kullanmasına Trump cephesinden bir tepki ya da açıklama gelmedi.

Videoda ne var?

ABD Başkanı Donald Trump'ın "manipüle edilmiş medya" etiketi yiyen videosunda ne vardı? Görüntülerde 2019 yılının Eylül ayında çekilen ve internette o dönem gündem olan "New York'ta beyaz ve siyah iki çocuğun yol ortasında koşarak birbirine sarıldığı anlar" bulunuyor. 

Videonun ilk bölümünde beyaz çocuğun siyahi çocuğun peşinden koştuğu anların "Trump'a oy veren ırkçı beyaz, siyahiyi kovalıyor" alt yazısıyla paylaşıldığı, daha sonra ise "gerçekte olan" başlığıyla geçilen bölümde görüntünün orijinaline yer veriliyor. Videonun sonunda ise "Sorun Amerika'nın değil. Sorun yalancı basının." deniliyor.

Paylaşım Trump cephesinden gayet akıllıca ancak Trump'ın "bakın bu bir manipülasyon" diyerek sunduğu videoyu Twitter da manipüle bir video olarak algılıyor. Böylece Twitter Trump'ın paylaşımını yalanlamış oluyor.

Yorumlar (0)