Twitter'ın Trump'a operasyonu sürüyor!

Twitter, ABD Başkanı Donald Trump ile olan hesabını henüz bitirmedi. Trump'ın hesabını süresiz kapatan Twitter, Trump destekçisi 70 binden fazla hesabı da askıya aldı.

DÜNYA 12.01.2021, 08:57 13.01.2021, 09:13
Twitter'ın Trump'a operasyonu sürüyor!

Twitter, Amerika Birleşik Devletleri'nde aşırı sağcı olarak görülen QAnon ile bağlantılı 70 binin üzerinde hesabı dondurduğunu duyurdu.

Twitter'dan yapılan yazılı açıklamada, dondurulan hesapların komplo teorileri hareketi QAnon'la bağlantılı olarak "zararlı içerikler" paylaştığı kaydedildi.

Komplo teorileri hareketi QAnon, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald John Trump'ın "şeytana tapan pedofillerle mücadele ettiği" görüşünü savunuyor. 

Amerikan Kongresinin 6 Ocak 2021 tarihinde Trump destekçilerince basılması sonrası sosyal medya platformları Twitter, Facebook ve Instagram, Başkan Donald John Trump'ın hesabını kalıcı olarak kapatmıştı.

Bazı Cumhuriyetçiler ve Trump destekçileri, Başkan Trump'ın sosyal medya hesaplarının süresiz askıya alınmasından rahatsız olmuş ve tepki göstermiş, ardından dün Twitter hisseleri %6'dan fazla değer yitirmişti.

Yorumlar (0)