Twitter'a talep yağmuru: Mavi tik başvuruları tekrar askıya alındı

Sosyal medya platformu Twitter, birkaç sene önce durdurduğu profil doğrulama (mavi tik alma) işlemine, geçtiğimiz günlerde tekrar başlamıştı, fakat kullanıcılardan gelen yoğun profil doğrulama talebi nedeniyle başvurular tekrar durduruldu.

DÜNYA 31.05.2021, 15:45 01.06.2021, 15:34
Twitter'a talep yağmuru: Mavi tik başvuruları tekrar askıya alındı

Twitter, daha önce durdurduğu ve geçtiğimiz günlerde tekrar aktif ettiği profil doğrulama işlemini, 8 gün geçmesine rağmen gelen yoğun talebin ardından tekrar durdurdu.

“Talep formları incelenecek”

Twitter yıllar sonra tekrar aktif hale getirdiği profil doğrulama başvurularını, 8 gün içinde topladığı başvurulardan sonra gerekli incelemeleri yapabilmek için durdurduğunu açıkladı.

Twitter’da hesapları için mavi tık almak isteyen kullanıcılar, 2017 yılından bu yana bu formun tekrar aktif edilmesini bekliyordu.

Son gelişmelere göre Twitter’ın, söz konusu doğrulama işlemlerini altı farklı kategoride yapacak. Twitter'dan mavi tik yani hesap doğrulama özelliğini alabilecek kurumsal ve kişisel hesaplar ise şöyle ayrılacak: şirketler, resmi kurumlar, gazeteciler, haber kuruluşları, aktivistler, spor ve oyun sektöründeki tanınmış kişiler.

Kademeli bir şekilde kullanıcılara doğrulama özelliği sunulacak ve bu nedenle kullanıcıların hesabında doğrulama bölümünü görebilmenin birkaç günü bulacağı belirtildi.

Talepler, kategoriye göre belirlenecek

Twitter'ın açıklamasında taleplerin, kategorisine göre belli olacağı, fakat temel kuralların herkes için geçerli olacağı bildirildi. Hesabınızı doğrulatmak ve mavi tik almak isteyen kullanıcıların; profil ismi, profil fotoğrafı, son 6 altı ayda en az bir defa giriş yapan aktif bir hesap ve son 1 senede devre dışı kalmamış olmak, telefon numarası ile e-mail adreslerinin olması gerektiği aktarıldı.

Ayrıca Twitter, mavi tik almak isteyen kullanıcılardan, resmi bir kimlik, e-mail veya resmi bir internet sayfası talep edeceğini açıkladı. Söz konusu başvurular birkaç gün incelenecek ve reddedilmesi durumunda kullanıcıların, 30 gün içerisinde tekrar başvurabileceği aktarıldı. 

2017 yılında Twitter, beyazların üstünlüğünü savunan bir kullanıcıya mavi tik verince tartışmalara neden olmuştu.

Yorumlar (0)